ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΕΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΕΝΙΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις, η Ελλάδα κερδίζει οικονομικό ύψος, ήτοι τα οικονομικά της πάνε πολύ καλά και αυξάνονται. Στον αντίποδα,... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΕΝΙΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις, η Ελλάδα κερδίζει οικονομικό ύψος, ήτοι τα οικονομικά της πάνε πολύ καλά και αυξάνονται. Στον αντίποδα, ωστόσο, βρίσκονται οι Έλληνες, οι οποίοι όλο και φτωχότεροι φαίνεται να γίνονται, καθώς αυξήσεις, εκτός ορισμένων, δεν γίνονται, αναδρομικά δεν επιστρέφονται, συντάξεις μειώνονται, το ΕΚΑΣ δεν επέστρεψε όπως είχαν υποσχεθεί και οι ανατιμήσεις κατακτούν τα ύψη, προς απογοήτευση των καταναλωτών, οι οποίοι περίμεναν καλύτερη οικονομική μεταχείριση, χτυπημένοι από τα μνημόνια και την πανδημία.

Ωστόσο, κανένα σημείο ανάκαμψης στον εμπορικό κόσμο και το άνοιγμα της εργασίας δεν φάνηκαν στον ορίζοντα της ΔΕΘ, κανείς δεν μίλησε για την ακρίβεια και γι’ αυτούς που με συντάξεις ή μισθούς κάτω των πεντακοσίων ευρώ τον μήνα, προσπαθούν να επιβιώσουν, με υποχρεώσεις τόσο απέναντι στην οικογένειά τους όσο και στις υποχρεώσεις του προς το Κράτος.

Η κυβερνητική υπόσχεση ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει λάβει τέλος η παρατηρούμενη σήμερα ακρίβεια της Αγοράς, ίσως να μην είναι και τόσο αρκετή για να τα βγάλουν πέρα ορισμένες κοινωνικές τάξεις μέχρι να αχνοχαμογελάσει και πάλι η ευημερία.

error: Content is protected !!