ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Σύμφωνα με διεθνείς στατιστικές, οι οποίες είδαν εχθές το φως της δημοσιότητας, η Ελλάδα καταρρίπτει ένα ακόμη διεθνές ρεκόρ και... ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Σύμφωνα με διεθνείς στατιστικές, οι οποίες είδαν εχθές το φως της δημοσιότητας, η Ελλάδα καταρρίπτει ένα ακόμη διεθνές ρεκόρ και έρχεται τέταρτη χώρα στην Ευρώπη όσον αφορά σε κατάθλιψη, η οποία ταλανίζει τους κατοίκους της.

Μία τόσο όμορφη, ηλιόλουστη χώρα, της οποίας το γέλιο δεν έλειπε ποτέ από το στόμα των ανθρώπων της κάποια χρόνια πίσω, καταλαμβάνει τώρα την τέταρτη θέση καταθλιπτικών ατόμων, την οποία και μοιράζεται με την Πορτογαλία. Πώς χάθηκε το χαμόγελο, πώς έμεινε το βλέμμα απλανές και η κατήφεια στεφάνωσε τα άλλοτε εύθυμα πρόσωπα, χαράκωσε τις ψυχές και τις καταρράκωσε η θλίψη;

Η οικονομική κρίση των περασμένων χρόνων, αναμφισβήτητα διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο και η συνεχιζόμενη κρίση της πανδημίας συμβάλλει στην άσχημη αυτή ψυχολογική κατάσταση.

Η αβεβαιότητα, η οποία έρχεται από το χθες για το σήμερα και από το τώρα προχωρεί στο αύριο, οι θάνατοι γύρω μας, οι απειλές πολέμων, η ακρίβεια και ο τιμάριθμος που συνεχώς αυγατίζουν, οι κλειστοί ορίζοντες γύρω μας, δημιουργούν μία μεγάλη ανασφάλεια και η έλλειψη πόρων διαβίωσης σε πολλές περιπτώσεις, στους κόλπους μίας παγκόσμιας κρίσης με απρόβλεπτες συνέπειες, φυσικό είναι να δημιουργεί προβληματισμούς και οι προβληματισμοί να οδηγούν συχνά στην απόγνωση, η οποία βρίσκει διέξοδο θλιβερή στην κατάθλιψη.

Ας ελπίσουμε σε καλύτερες ημέρες, γιατί η ελπίδα είναι αυτή, η οποία μας βοηθάει να αντεπεξερχόμαστε των δυσκολιών και ξαναφέρνει το χαμόγελο στα χείλη μας.

error: Content is protected !!