ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Παρακολουθώ εδώ και πολύν καιρό τώρα, ίσως και χρόνια, τους αγώνες τους οποίους κάνουν ο ΕΟΦ και ο ΕΦΕΤ, να... ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Παρακολουθώ εδώ και πολύν καιρό τώρα, ίσως και χρόνια, τους αγώνες τους οποίους κάνουν ο ΕΟΦ και ο ΕΦΕΤ, να προστατεύουν φαρμακοεξαρτώμενους και καταναλωτές, όσον αφορά στην υγεία τους, έναν τομέα πολύ ευαίσθητο για τον καθέναν από εμάς.

Αυτό, το οποίο με παραξενεύει, ωστόσο, είναι το γιατί αυτή η προστασία, να έρχεται πολύ συχνά, κατόπιν εορτής, όταν δηλαδή κάποια προϊόντα έχουν ήδη κυκλοφορήσει στο εμπόριο, έχουν καταναλωθεί και ενδεχομένως έχουν επενεργήσει επί των καταναλωτών.

Τότε δε, είναι που τρέχουμε και δεν φτάνουμε, οι μεν Οργανισμοί να μαζέψουν τα ακατάλληλα και εμείς, να μην τα καταναλώσουμε, αν φυσικά δεν τα έχουμε καταναλώσει ήδη, ή δεν το πληροφορηθούμε ποτέ. Μήπως θα έπρεπε οι ίδιες εταιρείες παραγωγής να φροντίζουν περισσότερο και εκ των προτέρων, ελέγχοντας πλέον επισταμένως τα προϊόντα τους ώστε να μην κινδυνεύουν οι καταναλωτές;

Αναρωτιέμαι όταν, αποδεδειγμένα πλέον, όλες οι επεξεργασμένες τροφές, τις οποίες και καταναλώνουμε, εμπεριέχουν επιβλαβή για την υγεία του καθενός από εμάς συντηρητικά και χημικές ουσίες, μήπως οι κάθε είδους οργανισμοί υγείας και πρόληψης, θα πρέπει όντως να μας προφυλλάσουν εκ των προτέρων και όχι εκ των υστέρων να μας κοινοποιούν τα όσα, εις βάρος μας, διαπιστώνουν.

error: Content is protected !!