Ο Σάββας και η τριβή της κενότητας Ο Σάββας και η τριβή της κενότητας
του Λουκά Αναγνωστόπουλου Βγήκε λοιπόν ο Σάββας ο Πούμπουρας και με λίγα λόγια είπε στους ανέργους “δουλέψτε τσάμπα, να μην σας τρώει η κλεισούρα... Ο Σάββας και η τριβή της κενότητας

του Λουκά Αναγνωστόπουλου

Βγήκε λοιπόν ο Σάββας ο Πούμπουρας και με λίγα λόγια είπε στους ανέργους “δουλέψτε τσάμπα, να μην σας τρώει η κλεισούρα στο σπίτι, να αποκτήσετε και τριβή”.

Σάββα λεβέντη μου άιντε να δεχτώ ότι το μυαλό σου και οι εμπειρίες ζωής δεν σου επιτρέπουν να αντιληφθείς ότι ο άνεργος δεν κάθεται σπίτι από επιλογή αλλά γιατί δεν έχει ούτε για μετακίνηση.

Άιντε να δεχτώ ότι αυτό το δούλεψε τσάμπα δεν ίσχυσε ούτε στον Μεσαίωνα καθώς οι συντεχνίες ένα πιάτο φαι, τα εργαλεία και τα ρούχα τα πλήρωναν. Αλλά δεν έχεις τελειώσει και το Ιστορικό και το εργατικό δίκαιο θα το έχει πάρει το αυτί σου σε καμιά κουβέντα που το καταριούνται. Υπήρξες δουλευταράς, το έψαξες και είχες την τύχη να βγάλεις λεφτά σε εποχές που πλήρωναν τα κανάλια και παρακολουθούσε ο κόσμος γελοία πάνελ και παιχνίδια όπου δυο μαλάκες έδιναν εντολές σε άλλους μαλάκες “κάνε αυτή την βλακεία και θα πάρεις χίλια ευρώ”.

Έφτιαξες και το μαγαζάκι και στον καιρό της κρίσης την είδες επιχειρηματίας-influencer, promoter και νταραβεριτζής που λέγανε οι παλιοί, που γλείφεις πορτοφόλια και κάνεις δημόσιες σχέσεις. Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Τα δούλεψες, τους δούλεψες, τα έβγαλες και καλοφάγωτα.

Αλλά Σάββα λεβέντη μου μην την πατάς σαν τον Μένιο. Δεν είστε το σύστημα και όσο και να συναναστρέφεσαι μαζί τους δεν θα σας επιτρέψουν να γίνετε. Θα σας κάνουν παρέα όπως είχε η αυλή τους γελωτοποιούς. Ομοτράπεζοι δεν θα γίνετε.

Κάνε τις φώτος σου, τα τσιτάτα σου, τις διαφημίσεις, βγες και στην απαξιωμένη ελληνική τηλεόραση ή σε επαρχιακά μπαρ για καμιά αρπαχτή. Δεκτά όλα. Άλλος χρησιμοποιεί τα χέρια, άλλος το μυαλό και άλλος τη μόστρα για να κονομήσει. Σε παρακαλώ όμως λεβέντη μου.

Στην φούσκα του κενού που έχεις κλειστεί, συνέχισε να ζεις χωρίς να εκφέρεις άποψη για τον έξω κόσμο. Υποφέρει και περνάει ζόρικα. Αλλιώς κάνε ένα καλό. Ενα τριμηνάκι δώσε τσάμπα τους καφέδες και ένα πρωινό στους ανέργους.

Καλό θα ήταν και η δική σου ψυχή να “τριφτεί” με καλοσύνη και προσφορά.

Άιντε στο καλό λεβεντομ@@@@@ μου.

error: Content is protected !!