ΑΠΟ (ΚΗΡΥΞΗ) ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ (ΚΗΡΥΞΗ) ΠΟΛΕΜΟΥ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Και να που, μία ωραία πρωΐα, ξυπνήσαμε εμείς οι Έλληνες, ανοίξαμε την τηλεόρασή μας και μάθαμε πως από τη μία... ΑΠΟ (ΚΗΡΥΞΗ) ΠΟΛΕΜΟΥ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Και να που, μία ωραία πρωΐα, ξυπνήσαμε εμείς οι Έλληνες, ανοίξαμε την τηλεόρασή μας και μάθαμε πως από τη μία στιγμή στην άλλη, βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση με την κακιά Ρωσία, η οποία ως γνωστόν έχει τεθεί σε εμπάργκο από τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εδώ και επτά περίπου μήνες, για την πολεμική επίθεσή της στην Ουκρανία, αλλά δεν γνωρίζαμε καν πως μας είχε κηρύξει τον πόλεμο, ξεχωριστά, σε εμάς τους Έλληνες.



Εκτιμώ ιδιαιτέρως την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, και δεν δύναμαι να αμφισβητήσω του λόγου της το αληθές, έτσι όπως το ανακοίνωσε τηλεοπτικά και μας ανησύχησε, δεν πόρεσα όμως να καταλάβω και το πώς είναι δυνατόν να μην υπάρχει πολεμικό ανακοινωθέν ένθεν και κείσαι, να έχει η Ελλάδα απομονώσει την Ρωσία με το συνυπογραφέν γνωστό εμπάργκο και να μας έχει κηρύξει τον πόλεμο, αυτή η άλλοτε φίλη χώρα.



Περισσότερο δε, τα μπέρδεψα, όταν η πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα, δήλωσε πως κανένα πόλεμο δεν έχει κηρύξει η Μόσχα στην Ελλάδα.

Έτσι λοιπόν, έχουμε δύο αντίθετες, και ωστόσο επίσημες δηλώσεις και από τις δύο χώρες, όπου η μία μιλάει για κήρυξη πολέμου, από την άλλη, η οποία τον αποκηρύττει.

Ως εκ τούτου, ας περιμένουμε τις εξελίξεις και όπερ έδει δείξαι, όπου θα μάθουμε και τους λόγους.

error: Content is protected !!