ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΧΙΟΥΜΟΡ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΧΙΟΥΜΟΡ Η ΖΩΗ ΜΑΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Λένε στα αστεία πως εμείς, οι Έλληνες, -τουτέστιν οι πάνσοφοι πρόγονοί μας-, «δώσαμε τα φώτα της γνώσης στον κόσμο και... ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΧΙΟΥΜΟΡ Η ΖΩΗ ΜΑΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Λένε στα αστεία πως εμείς, οι Έλληνες, -τουτέστιν οι πάνσοφοι πρόγονοί μας-, «δώσαμε τα φώτα της γνώσης στον κόσμο και μείναμε, -ελόγου μας-, στο σκοτάδι». Θα μπορούσα μάλιστα να πω «και μετά λόγου γνώσεως».

Να που λίγες ημέρες πριν, παρακολούθησα στο Internet κάποιον κύριο, να κάνει εκπομπή με νεαρά παιδιά έως και έφηβους, και υπό τύπον αστείου, να τους ρωτάει διάφορα πράγματα, τα οποία όλοι γνωρίζουμε, πλην όμως, φαίνεται, πως οι τελευταίες γενιές δεν τα μαθαίνουν, καθώς επίσης φαίνεται πως Η παιδεία μας χωλαίνει και μάλιστα τραγικώς!



Ιδού κάποιες ερωτήσεις-απαντήσεις. Ερώτηση: «Ποιά ήταν η Παναγία;» Απάντηση: «Μία, ερωτευμένη με τον Θεό!» Ερώτηση: «Τι δώρα πήγαν οι Τρεις Μάγοι στον Χριστό;». Απάντηση: «Πιρούνια, κουτάλια, μπλούζα και παντελόνι από το “Mall”!». Δεν προχωρώ άλλο, -θα κλάψω!

Αυτά τα Χριστούγεννα, απολαύσαμε και μία «πολιτική» μπάντα, αποτελούμενη από τους βουλευτές μας Ανδρέα Λοβέρδο, Νίκο Παπανδρέου και άλλους, την ονόμασαν «Δεύτερη Ευκαιρία» και είπαν τα κάλαντα, μέρες που ήσαν… Να ευχηθούμε να μας πάνε όλα καλά, μετά ταύτα.



Ακούστηκε και αυτό το «κουφό» και μάλιστα από επιστήμονα διεθνούς κύρους: «Οι ορμόνες του Πούτιν, είναι υπαίτιες για τα όσα τραβάει σήμερα η Ουκρανία. Του δημιουργούν παραισθήσεις μεγαλείου». Μέγιστη επιστημονική παραίσθηση …

Η Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής Ρεθύμνου, υπέβαλε παραίτηση, γιατί, όπως ισχυρίζεται γραπτώς και αρμοδίως, τίποτε δεν πάει καλά με την στελέχωση και λειτουργία της Κλινικής και κανείς δεν της δίνει σημασία.



Έκλεισε από εχθές και η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά, καθότι δεν μπορεί να λειτουργεί χωρίς νεκροτόμο.

Προσανατολίζεται, -λένε-, η Μεγάλη Βρετανία να μας δανείσει τις δικές μας αρχαιότητες. Ωστόσο πολλοί τουρίστες διαμαρτυρήθηκαν κατά τις ημέρες των εορτών, γιατί οι αρχαιολογικοί χώροι ήσαν κλειδαμπαρωμένοι ένεκα αργιών και ένεκα φυσικά της ευλαβείας, η οποία μας διακρίνει. Θα μπορούσαν να μας καταλάβουν, κι αυτοί.

Αλήθεια, σήμερα τα Φώτα και ο φωτισμός. Καλή μας φώτιση, λοιπόν.

error: Content is protected !!