ΜΑΣ ΖΩΝΟΥΝ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΜΑΣ ΖΩΝΟΥΝ ΤΑ ΦΙΔΙΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Θα πρέπει, επιτέλους, να αποδεχθούμε πως πέρυσι τέτοιον περίπου καιρό, μετά από ένα στιγμιαίο ταρακούνημα φόβου για αφανισμό του ανθρωπίνου... ΜΑΣ ΖΩΝΟΥΝ ΤΑ ΦΙΔΙΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Θα πρέπει, επιτέλους, να αποδεχθούμε πως πέρυσι τέτοιον περίπου καιρό, μετά από ένα στιγμιαίο ταρακούνημα φόβου για αφανισμό του ανθρωπίνου είδους, -συν των άλλων συμβιώντων  ειδών-, αρχίσαμε να υπομειδιούμε με τις απειλές της κακιάς Ρωσίας πως μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα της ώρας θα ήταν ικανή να καταστρέψει ένα ολόκληρο Λονδίνο, εξαπολύοντας μία και μόνο πυρηνική ρουκέτα.

Μετά, ξέσπασε η μεγάλη επίθεση κατά της Ουκρανίας και επακολούθησαν όλα τα έως σήμερα γνωστά, με την Ρωσία «απομονωμένη» από όλον τον φιλειρηνικό κόσμο, ο οποίος στήριξε, στηρίζει και, -κατά τους όρκους Μπάϊντεν προς Ζελένσκι-, ποτέ δεν θα πάψει να στηρίζει τους αδικημένους, «έως και θανάτου», ακόμη.



Θρίαμβος της Δύσης, -τουλάχιστον λεκτικός και αλληλέγγυος-, ο οποίος, γύρω από την παγκόσμια πυριτιδαποθήκη πολέμου, στην οποία εστιάζονται, -εκ των έσω ή εκ των έξωθεν-, σχεδόν όλα τα κράτη του Κόσμου, ο οποίος όμως άναψε νέες αντιδράσεις από τους ορκισμένους εχθρούς της Δύσης και διαβάζω πως Ρωσία, Κίνα και Ιράν, και μετά τις υποσχέσεις προμήθειας της Ουκρανίας, από την Δύση-, με πλέον σύγχρονα και δραστικά όπλα, με τα οποία ο ουκρανικός στρατός θα μπορέσει να εισβάλλει στο ρωσικό έδαφος και να τα διαλύσει όλα, φαίνεται να συνασπίζονται.

«Η Ρωσία και η Κίνα έχουν καλές δυνατότητες να συνεχίσουν και να αυξήσουν την στρατηγική συνεργασία και τις επαφές για να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους», δήλωσε ο Διευθυντής του Γραφείου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κίνας Wang Yi.



Και κατέληξε, ενημερώνοντας τον Γραμματέα του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Patrushev: «Νομίζω ότι σήμερα έχουμε πολύ καλές δυνατότητες να συνεχίσουμε τον στενό στρατηγικό διάλογο και τις επαφές μας για να υπερασπιστούμε τα κοινά στρατηγικά μας συμφέροντα».

Εν τω μεταξύ, και ευρισκομένου του πλανητάρχου στο Κίεβο, οι Ρώσοι πραγματοποίησαν, -την ίδια χρονική περίοδο- μία δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου ICBM «Satan 2».



Από την άλλη πλευρά, δε, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σε διάγγελμά του, προχθές, προς τους Ρώσους, άφησε να εννοηθεί πως μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η χώρα του είναι έτοιμη να βγάλει στον αέρα  τα πυρηνικά της όπλα.

Επόμενο, λοιπόν, με τέτοιες εξελίξεις, να μας ζώνουν τα φίδια.

Οι πόλεμοι φαίνεται πως κοστίζουν ακριβά, και η ζωή μας, τίποτε…

error: Content is protected !!