ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΑΤΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Η Ελλάδα, είχε πάντα να το κάνει για την άψογη δημοκρατική της υπόσταση και συμπεριφορά. Τώρα δε, που μετά τους... ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΑΤΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Η Ελλάδα, είχε πάντα να το κάνει για την άψογη δημοκρατική της υπόσταση και συμπεριφορά. Τώρα δε, που μετά τους φιλέλληνες περιηγητές και ηρωϊκούς πολεμιστές κατά την Επανάσταση, επιτελείται το αδιαχώρητον με επίσημους και μη τουρίστες από όλον τον κόσμο,  η συμπεριφορά μας, -προς ένδειξη αγάπης και άψογης φιλοξενίας-, γίνεται όλο και πλέον δημοκρατική.



Καθένας μπορεί να έλθει στην χώρα μας, και ιδιαίτερα όσοι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, είναι ακόμη πιότερο καλοδεχούμενοι, σε σημείο μάλιστα να στερούμαστε εμείς για να επωφελούνται αυτοί, όπως είχε ενταλθεί ο Ξένιος Δίας.

Αλλά και οι Έλληνες έχουν βρει την σήμερον ημέραν και απολαμβάνουν αυτόν τον χείμαρρο της δημοκρατικής ελευθερίας, ο οποίος τους επιτρέπει να ζουν, να δρουν και να συμπεριφέρονται όπως ακριβώς αυτοί εννοούν την «Δημοκρατία».



Ποιός εμποδίζει σήμερα κάποιον ή κάποιους να βάζουν φωτιά στα δάση; Κανείς. Ποιος εμποδίζει στον καθένα να έχει ένα όπλο, ένα μαχαίρι ή μία φαλτσέτα και να σκοτώνει όποιον δεν του γουστάρει; Αν θέλει μάλιστα, καταχερίζει και τους αστυνομικούς κι αυτοί σεβόμενοι τους κανόνες της Δημοκρατίας, κάθονται να τις φάνε άνευ διαμαρτυρίας.



Μήπως μία σωστή δημοκρατική κίνηση δεν είναι και το να σε ληστεύουν με το απλό δημοκρατικό πρόσχημα ότι μπορεί να έχεις χρήματα, ενώ αυτοί δεν έχουν;



Όμως, η Δημοκρατία, έχει απλώσει, τώρα πλέον, τις ρίζες της παντού. Για παράδειγμα, παρακολουθώ πως απανταχού του πλανήτη, όλοι κάνουν ό,τι θέλουν. Για παράδειγμα, θέλουν έναν πόλεμο με κάποιαν άλλη χώρα, για λόγους τους οποίους αυτοί ξέρουν, -τον πραγματοποιούν χωρίς να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν.



Εχθές πάλι, κάποιοι μπήκαν σε μία Εκκλησία, σε μία εβραϊκή Συναγωγή και στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, κάπου στην Ρωσία, και θέρισαν όσους βρήκαν μπροστά τους.

Και μη δημοκρατικότερα!



error: Content is protected !!