ΚΑΙΕΙ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙΕΙ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Όλοι πιστεύουν πως αυτό το καλοκαίρι, καίει πολύ ένεκεν κλιματικής αλλαγής, η οποία σαφώς μας απασχολεί τα τελευταία χρόνια αλλά... ΚΑΙΕΙ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Όλοι πιστεύουν πως αυτό το καλοκαίρι, καίει πολύ ένεκεν κλιματικής αλλαγής, η οποία σαφώς μας απασχολεί τα τελευταία χρόνια αλλά ασαφώς  αντιμετωπίζεται, σαφώς μας τρομοκρατεί, αλλά και ασαφώς επεξηγείται.

Αυτό όμως, το οποίο φαίνεται περισσότερο και από την κλιματική αλλαγή να δεσμεύει και να κάνει άκρως καυτό, αυτό το καλοκαίρι, είναι το πώς πορεύεται η ζωή μας, ριγμένη σε ένα υπερ-καυτό καμίνι, το οποίο μας βασανίζει με ποικίλες φωτιές, οι οποίες δύσκολα μπορούν να σβήσουν.



Δύσκολη η ζωή του Έλληνα, το καυτό αυτό καλοκαίρι, με αυξήσεις παντού, όπως σε μετακινήσεις, στέγαση,  τιμές τροφίμων, ακόμη και πολιτικές αναταραχές και διαταράξεις, οι οποίες αφήνουν περιθώρια καυτών φόβων για τυχόν αποσταθεροποιήσεις, καθώς τα τρία μεγάλα πολιτικά κόμματα βρίσκονται σε συνεχείς εσωτερικές διαμάχες.



Όμως, δεν είναι μόνον η Ελλάδα, είναι και ο υπόλοιπος κόσμος στον οποίον ανήκουμε όλοι μας, και που και αυτός, δεν φαίνεται να απολαμβάνει δροσερότερων ημερών. Οι πόλεμοι συνεχίζονται και απειλούν το μέλλον της ανθρωπότητας, και κάθε ημέρα ανοίγουν νέα μέτωπα, οι λαοί αγανακτούν και εν θερμώ καταργούν τα πολιτεύματα, τα οποία τους απογοήτευσαν, η φτώχεια εξαπλώνεται και αυξάνεται, οι ασθένειες μετά θανάτων μας κυνηγούν αδυσώπητες, η διεθνής εγκληματικότητα αυξάνεται επικινδύνως, το μέλλον φαντάζει ζοφερό.

Να πάει και να μην ματάρθει ένα τέτοιο καλοκαίρι και με τις πρώτες καιρικές δροσούλες, να δροσιστούν και τα προβλήματά μας.









error: Content is protected !!