ΚΑΛΗ ΠΙΣΤΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΗ ΠΙΣΤΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Πρώτη Αυγούστου σήμερα και «καλό μήνα», όσο καλός και αν μπορεί να είναι με όλα αυτά, τα οποία συμβαίνουν παγκοσμίως,... ΚΑΛΗ ΠΙΣΤΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Πρώτη Αυγούστου σήμερα και «καλό μήνα», όσο καλός και αν μπορεί να είναι με όλα αυτά, τα οποία συμβαίνουν παγκοσμίως, αλλά και επί μέρους στην χώρα μας.

Η κακιά είδηση, ξεκινάει με την ανατίμηση του ηλεκτρικού ρεύματος, το οποίο τρομάζει την Κυβέρνηση και τρέχει να επιδοτήσει, -όπως και όσο-, για τον παρόντα μήνα,  αλλά πού να τα προλαβαίνει και όλα. Είναι βλέπεις και αυτοί οι ατίθασοι οι παραγωγοί, χονδρέμποροι και λιανέμποροι που δεν λένε να πάψουν να ανεβάζουν τις τιμές και να την διαψεύδουν όταν εκείνη λέει πως προστατεύει τον καταναλωτή.



Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έτσι ξαφνικά, μας παρουσιάζεται και το πρόβλημα της λειψυδρίας, επειδή δεν έβρεξε, -λέει-, , ενώ πέρυσι έκανε κατακλυσμούς και πλημμύρες και οι Θεσσαλοί αγρότες είδαν και έπαθαν να αποξηράνουν τον κάμπο προς όφελος των ριζιών και βαμβακιών τους, με αποτέλεσμα να ψάχνουμε τώρα πώς θα αφαλατώσουμε την θάλασσα, ενώ η Κυβέρνηση σκέπτεται να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ, και ας χτυπήσει αυτή με το ραβδί του Μωϋσέως να αναβλύσει το ύδωρ.



Τις πυρκαγιές τώρα πού τις βάζεις, όταν κατά μέσον όρον ξεσπούν εξήντα την ημέρα, χωρίς να μπορούμε να μάθουμε εδώ και δεκαετίες ποιός τις πυροδοτεί, και ούτε η Άγκαθα Κρίστι, ούτε ο Σέρλοκ Χολμς θα ήσαν ικανοί να λύσουν τέτοιον γρίφο.

Διαψεύδεται εν τω μεταξύ η Επιστήμη, η οποία μας έπειθε πως τα καλοκαίρια οι ιοί «μαραίνονται» και πάνε, καθώς ο κορωνοϊός, φαίνεται πως με τους καύσωνες, αυτός ανθίζει, ευημερεί και θερίζει,  -και να πάλι οι συστάσεις για μάσκες και εμβόλια.



Και σαν να μην έφταναν τόσα και άλλα τόσα, να και μία πανώλη σε όλη την Ελλάδα, η οποία πλήττει αρνιά και κατσίκια, και άσε που μπορεί να μεταδοθεί και στον Άνθρωπο, όπως ο κορωνοϊός από τις νυχτερίδες και ο πυρετός του Νείλου από τα κουνούπια.

Στα ευχάριστα ωστόσο, βρίσκονται γεγονότα όπως η απαλλαγή πάσης ενοχής και πάντων δήθεν ενόχων για τις τηλεφωνικές υποκλοπές και για την δολοφονία Καραϊβάζ.



Όσο όμως και να προσπαθώ να βρω και άλλα ευχάριστα, οι τίτλοι των εφημερίδων δεν με αφήνουν. Ενοίκια απλησίαστα, τρόφιμα απλησίαστα, λογαριασμοί απλησίαστοι, φόροι απλησίαστοι, θερινές διακοπές απλησίαστες, φάρμακα υπερτιμημένα και απλησίαστα, νοσοκομεία, -ελλείψει γιατρών- απλησίαστα, πλαζ απλησίαστες, μεταφορικά απλησίαστα, και γενικώς το «απλησίαστον» να κυριαρχεί.



Πάντως, και αυτό είναι το οποίο μας στηρίζει και μας γεμίζει ελπίδες, είναι το γεγονός πως για μία ακόμη φορά, ο Πρωθυπουργός μας, αντιμετωπίζοντας όσα εμείς απλησίαστα βιώνουμε, υποσχέθηκε για μία ακόμη φορά πως συμπαρίσταται στα προβλήματά μας και όλα θα λυθούν προς όφελός μας, κατά το τέλος της παρούσης θητείας του.

Καλή πίστη, να υπάρχει.



error: Content is protected !!