Έκθεση ζωγραφικής «Poros: A Love Story» Έκθεση ζωγραφικής «Poros: A Love Story»
Έκθεση ζωγραφικής «Poros: A Love Story»10 – 21 Αυγούστου 2024Εγκαίνια: 10 Αυγούστου, 8:00 μμ Φέτος το καλοκαίρι η καρδιά του Πόρου ξετυλίγεται μπροστά στα... Έκθεση ζωγραφικής «Poros: A Love Story»

Έκθεση ζωγραφικής «Poros: A Love Story»
10 – 21 Αυγούστου 2024
Εγκαίνια: 10 Αυγούστου, 8:00 μμ

Φέτος το καλοκαίρι η καρδιά του Πόρου ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας μέσα από μια έκθεση ζωγραφικής. Έχοντας ζήσει τα τελευταία 35 χρόνια στο νησί, η Pamela Jane Rogers, με τους πίνακές της, μας ταξιδεύει στο πολύχρωμο και παρορμητικό πνεύμα της ζωής στον Πόρο. Η έκθεση «Poros: A Love story» θα φιλοξενηθεί στην Καθετή, στον 1ο όροφο, από 10 έως 21 Αυγούστου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά μεταξύ 7:00 και 11:00 μμ. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Αυγούστου στις 8:00 μμ.

Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, η Pamela Jane Rogers μάς γυρνάει πίσω στην πρώτη φορά που ήρθε στον Πόρο τον Σεπτέμβρη του ‘89 και μας αφηγείται, μέσα από τα έργα της, την ξεχωριστή σύνδεσή της με το νησί. Με ελαιογραφίες, οικεία πορτρέτα και αφηρημένα έργα, η συλλογή αποτυπώνει τη ζωντάνια του ελληνικού τοπίου. Ο Πόρος, η μούσα της καλλιτέχνιδας, απεικονίζεται μέσα από υδατογραφίες plein air που αποδίδουν τη διαρκώς μεταβαλλόμενη ομορφιά του. Με δικά της λόγια: «Μετά από τόσα χρόνια δουλειάς ως καλλιτέχνιδα και με εκατοντάδες ολοκληρωμένους πίνακες, κάθε πίνακας είναι πάντα ένα πείραμα, κάπως σαν ζεϊμπέκικο, που μεταφέρει τη συναισθηματική μου εμπειρία σε μια μορφή τέχνης».



Βιογραφικό

Η Pamela Jane Rogers έλαβε πτυχίο Καλών Τεχνών από το Πανεπιστήμιο Greensboro της Βόρειας Καρολίνας. Μετά από πέντε χρόνια εργασίας στον τομέα της εσωτερικής διακόσμησης, αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά στη ζωγραφική. Διηύθυνε μαθήματα ζωγραφικής και θεωρίας της τέχνης σε Κέντρα Τεχνών και κοινοτικά κολέγια, όταν γνώρισε τη διάσημη καλλιτέχνιδα Jaquelin Jenkins και άρχισε να ζωγραφίζει «en plein air». Μετά από δύο εβδομάδες που πέρασαν στην Ελλάδα το 1982, η Pamela Rogers παρακολούθησε σπουδές φιγούρας στο Arts Student League στη Νέα Υόρκη το 1986. Την επόμενη χρονιά έγινε δεκτή για πρώτη φορά σε πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών/-ιδων για ζωγραφική τοπίου στο Vermont Studio Colony.



Το 1989 ήταν μια κομβική χρονιά για την Pamela Rogers, αφού συνέπεσε με την πρώτη της απροσδόκητη διαμονή στο νησί του Πόρου και την απόφασή της να μετακομίσει εκεί την επόμενη χρονιά «για μερικά χρόνια ζωγραφικής». Παράλληλα με τις καλλιτεχνικές της δραστηριότητες, διηύθυνε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα για αποφοίτους/-ες από τις ΗΠΑ, εικονογράφησε αρκετά βιβλία για την Ελλάδα και έγραψε τα απομνημονεύματά της το 2015 με τίτλο «Greekscapes: Illustrated Journeys with an Artist» (Ελληνικά τοπία: Εικονογραφημένα ταξίδια με μια καλλιτέχνιδα).



«Αν οι δημιουργίες μου εμφυσήσουν στον κόσμο έστω και ένα μικρό μέρος της αγάπης που νιώθω για αυτή την ιδιαίτερη νησιωτική κοινότητα, θα έχω πετύχει» -Pamela Jane Rogers

Στο παρελθόν η Καθετή έχει διοργανώσει την έκθεση ζωγραφικής της Ήβης Γαβριηλίδη «Ο βυθός και οι κάτοικοί του», του Γιώργο Κληροδοτάκου «Από τον Πόρο στην Κορνουάλη», καθώς και την κοινή έκθεση ζωγραφικής της Τζίνας και του Χρήστου Παπαδόπουλου «Τα χρώματα του κόσμου». Επιπλέον, η Καθετή το περσινό καλοκαίρι διοργάνωσε, σε συνεργασία με τον Δήμο Πόρου, την έκθεση μικτών εικαστικών τεχνών «Μεταμορφώσεις», μέρος του Poros Arts Festival.



Πληροφορίες έκθεσης:
Εγκαίνια: 10 Αυγούστου, 8:00 μμ
Διάρκεια: 10 – 21 Αυγούστου 2024
Ώρες λειτουργίας: 7:00 – 11:00 μμ
Πληροφορίες/επικοινωνία: info@katheti.gr, 2298043825

Γενικές πληροφορίες:

Τηλέφωνο: +302298043825
Email: info@katheti.gr
Website: www.katheti.gr
FB: @kathetiporos
Instagram: @katheti.poros





error: Content is protected !!