ΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ; ΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ;
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Αυτοί οι Προφήτες, οι οποίοι από αρχαιοτάτων χρόνων προβλέπουν κατά κύριον λόγον μόνον τα κακά, και αδιοράτως και σπανίως κάτι... ΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ;

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Αυτοί οι Προφήτες, οι οποίοι από αρχαιοτάτων χρόνων προβλέπουν κατά κύριον λόγον μόνον τα κακά, και αδιοράτως και σπανίως κάτι καλό, το οποίο μπ\ορεί να μας τύχει, αλλά δεν μας έρχεται ποτέ, για το χρονικό διάστημα, το οποίο διανύουμε, μόνο απελπισία μας τροφοδοτούν.



Ευάλωτοι τα μάλα, εμείς, μπρος στα μύρια κακά της μοίρας μας, ξύλο, προσευχόμαστε, υποσχόμαστε «τάματα» στους Αγίους και ανασκαλεύουμε παλιά και νέα χειρόγραφα, ή ηχογραφημένες συνομιλίες και οδυνηρές προβλέψεις, -από τότε που ανακαλύφθηκε η «ηλεκτρονική εγγραφή»-,  για να γνωρίζουμε τί μέλλει συμβείν, πέρα από τα όσα καθημερινώς μας φορτώνει ο παντός είδος Τύπος, ο οποίος κυκλοφορεί και κάνει την τρίχα τριχιά, -κατά τα λεγόμενα-, και τις καρδιές μας θρύψαλα από τον φόβο.



Τελευταία προφητεία, η οποία όμως δεν ευδοκίμησε, ήταν όταν η Ρωσία επενέβη στη Ουκρανία και άπαντες οι γνωρίζοντες εκ προφητειών, έφεραν στο φως ακόμη και τον Νοστράδαμο, για να μας προειδοποιήσουν πως από εκεί ξεκινούσε ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Ε, λοιπόν, αυτός δεν ξεκίνησε, η προφητείες διαψεύθηκαν και ο Νοστράδαμος παρέμεινε εσαεί αδιευκρίνιστος, όπως η δικιά μας αρχαία Πυθία.



Λίγες ημέρες πριν, μίλησαν ξανά για προφητείες, οι οποίες προδικάζουν το τέλος του κόσμου, όταν στην Γη μας, η ηθική τελματώσει και παρουσιαστούν φαινόμενα ως αυτά των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.



Ευτυχώς και αυτήν την φορά την γλυτώσαμε, γιατί προέχουν τώρα άλλες προφητείες, οι οποίες προβλέπουν το τέλος μας, όπως οι σεισμοί στο Άγιον Όρος και οι πόλεμοι στην Μέση Ανατολή, οι οποίοι δεν έχουν ούτε αρχή ούτε τέλος, ώσπου να περάσουν και αυτοί και να έλθουν στο φως άλλες τινές προφητείες.



Αναρωτιέμαι, αν κάπου υπάρχει κρυμμένη μία προφητεία, η οποία να επαληθευθεί, ή αν ακόμη πολλές γενεές επί γενεών, θα ζουν ακόμη με τον τρόμο της τιμωρίας του Θεού, αντί να καταλάβουν επιτέλους, πως οι Άνθρωποι κατασκευάζουν όλα τα κακά και αργά ή γρήγορα θα επιτελέσουν την καταστροφή μας, αν δεν κλείσουμε τα κιτάπια και δεν σταθούμε απέναντί τους.



error: Content is protected !!