ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη «Staycation», ονομάζεται μία νέα μέθοδος «διακοπών», την οποίαν κάποιοι οξύνοες σκαρφίστηκαν, προκειμένου να μας εγκλωβίσουν σιγά-σιγά στα σπίτια μας και... ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

«Staycation», ονομάζεται μία νέα μέθοδος «διακοπών», την οποίαν κάποιοι οξύνοες σκαρφίστηκαν, προκειμένου να μας εγκλωβίσουν σιγά-σιγά στα σπίτια μας και να πάψουμε να βλέπουμε και το φως του ήλιου.

Η λέξη είναι σύνθετη, αμερικανικής προέλευσης, και μεθερμηνεύεται ως «μένω σπίτι». Γιατί όμως και πώς; Μα και βέβαια για το καλό μας, όπως όλα γίνονται, από την επικράτηση της φτώχειας, μέχρι τις απόλυτες απώλειες των ανθρώπων από τους πολέμους.



Και εξηγούνται οι εφευρέτες, πως μάλλον έχουμε αντιθληφθεί λάθος τα πράγματα κι έχουμε ξεσαλώσει με το να εγκαταλείπουμε τα σπίτια μας και να τριγυρνάμε εδώ και εκεί, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στους άλλους, εμάς τους ίδιους και στις τσέπες μας.



Γιατί να καταλαμβάνουμε μπουλουκιδόν όλες τις παραλίες, να γεμίζουμε ασφυκτικά το «μετρό» και τα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς, και μαζικά φερόμενοι να μην μπορούμε, -πριν από όλα-, να ευχαριστήσουμε τους εαυτούς μας.



Ας αρχίσουμε λοιπόν από τις κάθε είδους «διακοπές» Άσε και που είναι ανθυγιεινό να κολλάς σαν στρείδι πάνω στο σώμα του άλλου, με τα μύρια-όσα μικρόβια που κουβαλάει επάνω του και τα μεταφέρει και μέσα στην θάλασσα. Τοιούτου κακού, μύρια άλλα έπονται. Όπως να πληρώσεις πανάκριβα ένα Ξενοδοχείο, το πλοίο ή το αεροπλάνο που οι τιμές τους είναι απλησίαστες, τα φαγητά που και ακριβά κοστίζουν και ποιός σου εγγυάται πως είναι αυτά που πρέπει και τόσα άλλα.



Προτείνουν λοιπόν, να μένουμε στο σπίτι μας, όπου έχει και σκιά, και κάπου-κάπου, να επιχειρούμε πολύ μικρές εξορμήσεις σε γειτονικά μας πάρκα, ένα επίσης πολύ κοντινό μας δασύλλιο, μία πιο κάτω από την γειτονιά αμμουδιά, και νωρίς- νωρίς να επιστρέφουμε και θα δούμε την διαφορά.



Σιγά-σιγά, θα το συνηθίσουμε και θα μας αρέσει και δεν θα θέλουμε να εγκαταλείψουμε την γωνίτσα μας, καθώς δε, θα έχει επικρατήσει και η «τεχνητή νοημοσύνη», και όλοι θα μείνουμε άνεργοι, θα αποφεύγουμε και τα καθημερινά έξοδα μετακίνησης.



Ωραίο, έ; «Σπίτι μου, σπιτάκι μου και φτωχοκαλυβάκι μου», θα λέμε και θα το εννοούμε και τγην βρίσκουμε «εσώκλειστοι», και θα έχουμε και το προνόμιο καθώς θα μένουμε όη μέρα επι τα αυτά τετραγωνικά και τους τέσσερις τοίχους, να μην χσρτησιμοποιούμε και αυτές τις επιβλαβείς μάσκες, να μην κξάνιουμε και εμβόλια, γιατί χωρίς επαφές, θα πάψουμε να είμαστε υποδοχείς μικροβίων.

error: Content is protected !!