ΠΡΟΣ ΠΤΩΧΕΥΣΙΝ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΠΡΟΣ ΠΤΩΧΕΥΣΙΝ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη «Οι Αμερικανοί αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο τρώνε, ψωνίζουν και ζουν για να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό των τροφίμων. Καταναλώνουν... ΠΡΟΣ ΠΤΩΧΕΥΣΙΝ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

«Οι Αμερικανοί αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο τρώνε, ψωνίζουν και ζουν για να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό των τροφίμων. Καταναλώνουν ρύζι και φασόλια αντί για κρέας. Προγραμματίζουν γεύματα ένα μήνα νωρίτερα. Προσπαθούν να συγκεντρώσουν περισσότερο φαγητό στους κήπους της πίσω αυλής.



»Σύμφωνα με την «Wall Street Journal», τα τρόφιμα «καταβροχθίζουν» το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος των Αμερικανών από το 1991 και οι πολίτες απαντούν με μία σειρά από «στρατηγικές» που έχουν υιοθετήσει στις κουζίνες τους.



Ορισμένοι τρώνε πλέον πολύ πιο σπάνια έξω, ενώ τα κουπόνια πληθαίνουν τόσο στα παντοπωλεία όσο και στα εστιατόρια».

Κάτι τέτοια διαβάζω τον τελευταίο καιρό για τις πάμπλουτες, -κάποτε-, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, οι οποίες είχαν επικεντρώσει το «αμερικανικό όνειρο» στο χρήμα και το είχαν πετύχει.



Τώρα, πολλές είναι οι διαρρέουσες φήμες πως και αυτή χώρα έχει πάρει την οικονομική κατηφόρα, έστω και αν το «πρεστίζ» της, της επιτρέπει ακόμη να χρηματοδοτεί επιστημονικές ανακαλύψεις, διαστημικές εξορμήσεις και ενισχύσεις εμπόλεμων χωρών, κατά τις δικές της αν τιλήψεις.







error: Content is protected !!