ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Χρωστούσε και κήρυξε πτώχευση, στην Θεσσαλονίκη, και έπιασε δουλειά με χίλια ευρώ, -μικτά-, τον μήνα και να τα δικαστήρια και... ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Χρωστούσε και κήρυξε πτώχευση, στην Θεσσαλονίκη, και έπιασε δουλειά με χίλια ευρώ, -μικτά-, τον μήνα και να τα δικαστήρια και ως εκ του θαύματος, -όσο άπιστοι καΙ αν είστε-, αθωώθηκε, καθότι οι Δικαστές έκριναν πως με τέτοιου ύψους εισοδήματα, δεν μπορούσε να ζήσει ούτε και ο ίδιος.



Ο Πρωθυπουργός μας, άλλωστε, από πέρυσι το είχε πει πως ο ίδιος, αν κέρδιζε 400 ευρώ τον μήνα, δεν θα το μπορούσε. Το για χίλια, το είπαν οι Δικαστές, οπότε θα καταλάβει και ο κύριος Πρωθυπουργός, πώς ούτε και με χίλια μικτά θα μπορούσε και ο ίδιος.



Παρεμπιπτόντως, κάποιες έρευνες δηλώνουν πως από τους  Έλληνες συνταξιούχους τέσσερις πανευτυχείς, μεταξύ των δέκα, λαμβάνουν σύνταξη και πάνω από χίλια ευρώ, ώστε να μπορούν να πηγαίνουν και διακοπές μέχρι το χωριό τους.



Άλλοι βέβαια, αποκρύπτουν τον πλούτο τους και έτσι αναγκάζεται η Εφορία να μας παρακολουθεί συλλήβδην  ηλεκτρονικά άπαντες, και καλά κάνει, γιατί υπάρχουν και άλλοι που πάντα φοροδιέφευγαν και πλούτισαν και τα χίλια ευρώ γι’ αυτούς αποτελούν «ψίχουλα».



Υπάρχει, ωστόσο, και η άλλη πλευρά του λόφου, ύστερα από τόσες αποκρύψεις, τόσους πολέμους, τόσες οικονομικές κρίσεις, τόσες πανδημίες και άλλα πολλά, η Κυβέρνηση, δεν αντέχει πλέον να επιδοτεί και το οικονομικό επιτελείο, προειδοποιεί συνεχώς ότι αυτές διακόπτονται, ενώ οι εφημερίδες γράφουν πως ακόμη και το «νερό» θα περάσει στα χέρια ξένων επενδυτών, για να ρεφάρουν κάπως τα οικονομικά μας.



Διότι, βλέπεις, είναι και η πρόσφατη κρίση στην Μέση Ανατολή, η οποία αν εξογκωθεί θα μας κάψει τα οικονομικά μας, κ΄άτι που αναπαράγουν όλες οι ελληνικές εφημερίδες, η τηλεόραση και τα ραδιόφωνα.



Ας ηρεμήσουμε, ωστόσο, λίγο. Άλλα είναι τα σοβαρότερα. Συναγερμός έχει σημάνει στον ΕΟΔΥ, όπως διάβασα στην εφημερίδα «Κόντρα», καθώς επέρχεται καθ’ ημών και ακάθεκτος ο ιός του Δυτικού Νείλου.

Άσε δε που σύμφωνα με δημοσίευση της «On Time», ξεσηκώθηκαν παγκοσμίως οι επιστήμονες, γιατί θυμήθηκε να επανεμφανισθεί και η «ευλογιά», και μάλιστα τόσο ανθεκτική στα φάρμακα που ξέραμε, ώστε μάλλον να χρειαστούν και νέα εμβόλια.

error: Content is protected !!