Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΧΟΣ Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΧΟΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ψωροκώσταινα ανέκαθεν η πατρίδα μας, και ο Έλληνας παιδί της φτυστό, πάντα με τρύπια τσέπη. Κι αν για λίγο ράβει... Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΧΟΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ψωροκώσταινα ανέκαθεν η πατρίδα μας, και ο Έλληνας παιδί της φτυστό, πάντα με τρύπια τσέπη. Κι αν για λίγο ράβει την τσέπη, πάλι από το παροδικό χρήμα αυτή τρυπάει και πάλι μένει άφραγκος.

Με όλα αυτά τα που μας βρήκαν τα τελευταία χρόνια και που χάθηκαν από το ίδιο το Κράτος τα «λεφτά που είχαμε», όπως μας διαβεβαίωνε ο κύριος Γεώργιος Παπανδρέου ο νεότερος, μετά τα «μνημόνια», άλλες εξωγενείς κατάρες μας πέτυχαν και μείναμε πάλι ρέστοι και ταπί, αφού να φανταστείς ακόμη και τα επιχορηγούμενα από τον κρατικό κορβανά πολιτικά κόμματα αναγκάζονται να διατηρούν υψηλά χρέη προκειμένου να επιβιώνουν.



Οι διεθνείς οικονομικές συγκυρίες, είναι αυτές οι οποίες επιδρούν στην φτώχεια μας, το ακριβό πετρέλαιο, οι πόλεμοι σε Βορρά, Νότο, Ανατολή και Δύση, τα εμπάργκο στην Ρωσία και από την Ρωσία και των αιτιών ουκ έστι τέλος.



Περί του λόγου δες του αληθούς,  και σύμφωνα με οικονομικά στοιχεία, τα οποία δημοσιεύθηκαν εχθές, το 70% των Ελλήνων καταθετών, έχει υπόλοιπο, -ύστερα από τόσες ταλαιπωρίες-,  διαθέτει στους αποταμιευτικούς λογαριασμούς του, έως και 1000 ευρώ απόθεμα, με το μερίδιο τους στις συνολικές καταθέσεις να αντιστοιχεί σε μόλις 1,3%.



Αντίθετα ένα πολύ μικρό ποσοστό, 0,8%, έχει αποταμιεύσεις στις ελληνικές τράπεζες άνω των 100.000 ευρώ, το οποίο μάλιστα αντιστοιχεί και στο 42% του συνόλου των καταθέσεων.



Από εκεί και πέρα, υπάρχουν φυσικά και οι πλούσιοι, οι οποίοι παντού υπάρχουν κι έτσι πότε από εδώ, πότε από εκεί, κρατάμε ακόμη στα πόδια μας.

Τα στοιχεία, δημοσιεύθηκαν από το ΤΕΚΕ και αφορούν στις καταθέσεις μέχρι το τέλος του 2023.

Να ευχηθούμε να γυρίσει κι ο τροχός.





error: Content is protected !!