ΞΑΝΑ-ΜΑΝΑ ΟΙ ΠΑΓΟΙ ΞΑΝΑ-ΜΑΝΑ ΟΙ ΠΑΓΟΙ
του Ντίνου Κουμπάτη Να πάλι που μας ξαναθυμήθηκαν οι «πάγοι», οι οποίοι έχουν βαλθεί να επηρεάζονται από την κλιματική αλλαγή, κι όλο λιώνουν και... ΞΑΝΑ-ΜΑΝΑ ΟΙ ΠΑΓΟΙ

του Ντίνου Κουμπάτη

Να πάλι που μας ξαναθυμήθηκαν οι «πάγοι», οι οποίοι έχουν βαλθεί να επηρεάζονται από την κλιματική αλλαγή, κι όλο λιώνουν και όλο απειλούν να ανεβάσουν την στάθμη της θάλασσας και να μας καταπνίξουν.

          Άσε τώρα που οι υψηλές θερμοκρασίες, -έστω και αν δεν είναι μόνο των ημερών μας, αλλά έχουν συμβεί και άλλες πολλές φορές επι Γης στο παρελθόν-, έφτασαν σε σημείο πλέον να αποξηράνουν την μισή Ελλάδα και να κινδυνεύουμε από απόλυτη ξηρασία και τώρα, όπου μόλις το ανακαλύψαμε, τρέχουμε και φωνάζουμε, χωρίς όμως να βρίσκουμε κάποια κατεύθυνση λύσεων.

          Από την μιά, οι επιστήμονες μας διαβεβαιούν πως εκεί στον παγωμένο πόλο, ο οποίος συνεχώς λιώνει από την ζέστη, κάθε ημέρα ρευστοποιούνται και από δύο μέτρα πάγου.

          Από την άλλη, μόλις άρχισαν να ξεραίνονται και τα ποτάμια μας και μάλιστα στην Ανθήλη Φθιώτιδος, το καταλληλότερο μέρος παραγωγής ρυζιού, το οποίο ευδοκιμεί μόνον με άφθονο νερό, δεν έχει μείνει στο ποτάμι ούτε σταγόνα, οπότε κατακαίγεται πλέον η παραγωγή του και να δεις πού θα φτάσουν οι τιμές του.

          Μεγάλη ανησυχία, τεράστια προβολή του θέματος από τα ΜΜΕ, ανησυχία μεγάλη στην Κυβέρνηση, λένε να προβούν και σε αφαλάτωση, μιάς και οι πάγοι υπερχειλίζουν τους ωκεανούς, αλλά προς το παρόν βρίσκονται σε αναμονή και βλέπουμε. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό μας αυτό το «άσε και βλέπουμε».

          Εν τω μεταξύ, πάντα υπάρχει η Ελπίδα τώρα που σιγά-σιγά σε όλον τον πλανήτη θα εκλείψουν τα δάση, να επέλθουν μπόρες και καταιγίδες, και να ξαναγεμίσουν τα ποτάμια και οι, όπως πρότινος της Θεσσαλίας και να έλθουμε και πάλι στα ίσα μας.

error: Content is protected !!