ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΕΥΤΥΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΕΥΤΥΧΟΥΜΕ
του Ντίνου Κουμπάτη Κόπασε δεν κόπασε το μακελειό της φωτιάς στην Αττική, η ετοιμότητα της Κυβέρνησης θεωρείται αξιοθαύμαστη, καθώς, -εκτός και αν υπάρχει φωτοτυπημένο... ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΕΥΤΥΧΟΥΜΕ

του Ντίνου Κουμπάτη

Κόπασε δεν κόπασε το μακελειό της φωτιάς στην Αττική, η ετοιμότητα της Κυβέρνησης θεωρείται αξιοθαύμαστη, καθώς, -εκτός και αν υπάρχει φωτοτυπημένο από άλλες πρότερες παρόμοιες περιπτώσεις-, άμεσα εξέδωσε τα μέτρα, τα οποία πρόκειται να λάβει υπέρ των πυροπαθών πολιτών, χωρίς ωστόσο να αναφέρει και αποκαταστάσεις των εδαφών.

          Μπορεί να μην είχε προβλέψει, -όπως και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις άλλωστε-, πώς αντιμετωπίζεται άμεσα και αποτελεσματικά μία πυρκαγιά, μπορεί και τα τεχνητής νοημοσύνης ανιχνευτικά που τοποθέτησε παντού να σίγησαν, ‘όμως ξημέρωσε η επόμενη ημέρα της ελπίδας, κατά την οποίαν εξαγγέλθηκαν τα «μέτρα», ευχόμενοι να μην μακροημερεύσουν να εφαρμοσθούν, όπως αυτά των πλημμυρών στην Θεσσαλία, τα οποία ακόμη δεν ξεκίνησαν.

          Εν πάση περιπτώσει, τα μέτρα αυτά, όπως τα αντιγράφω από τον Τύπο, είναι δεκαπέντε στον αριθμό και έχουν ως εξής:

1.      Πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής. 2. Παροχή στεγαστικής συνδρομής σε φυσικά και νομικά πρόσωπα για την αποκατάσταση κτιρίων. 3. Επιδότηση ενοικίου ή συγκατοίκησης. 4. Πρώτη αρωγή έναντι κρατικής αρωγής προς πληγείσες επιχειρήσεις. 5. Προκαταβολή έναντι κρατικής αρωγής προς πληγείσες επιχειρήσεις. 6. Κρατική αρωγή προς πληγείσες επιχειρήσεις. 7. Κρατικές οικονομικές ενισχύσεις για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις. 8. Αποζημιώσεις για τις πρώτες ανάγκες των νοικοκυριών και για οικοσκευή. 9. Αναστολή καταβολής φορολογικών υποχρεώσεων. 10. Διευκολύνσεις στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και στο Επίδομα Στέγασης. 11. Αναστολή διενέργειας πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης, 12. Τριετής απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ. 13. Ρύθμιση και αναστολή ασφαλιστικών εισφορών. 14. Αναστολή συμβάσεων εργασίας με αντίστοιχο επίδομα.15. Έκτακτη χρηματοδότηση προς τους ΟΤΑ.

Εντωμεταξύ, για 27η ημέρα καιγόταν εχθές το όρος Όρβηλος στις Σέρρες, εξαφανίζεται το πευκόδασος και εδώ και έξι ημέρες το έχουν εγκαταλείψει τα εναέρια πυροσβεστικά, όπως παραπονιέται ο εκεί Δήμαρχος.

Άλλα ευχάριστα νέα είναι πως 6, 956 προσλήψεις θα γίνουν μέσω πέντε διαγωνισμών για μόνιμες θέσεις σε Υπουργεία, ΕΑΠ, Αμελ, και άλλα, ενώ ο κατώτατος μισθός των εργαζομένων θα ρυθμίζεται με το σύστημα των λογαρίθμων από εδώ και πέρα.

Τελευταίο, ευτυχές νέο για σήμερα, -όπως διαβάζω στις εφημερίδες-, η αύξηση στις συντάξεις των συνταξιούχων των 400 ευρώ κατά 10 ευρώ τον μήνα, από το 2025.

error: Content is protected !!