ΤΑ ΜΕΘΕΟΡΤΙΑ ΤΑ ΜΕΘΕΟΡΤΙΑ
του Ντίνου Κουμπάτη Χρόνια πολλά και η Μεγαλόχαρη να βοηθήσει να σώσουμε την Ελλάδα. Γιορτή της σήμερα, αλλά και αποτίμηση των όσων τραγικών συνέβησαν... ΤΑ ΜΕΘΕΟΡΤΙΑ

του Ντίνου Κουμπάτη

Χρόνια πολλά και η Μεγαλόχαρη να βοηθήσει να σώσουμε την Ελλάδα. Γιορτή της σήμερα, αλλά και αποτίμηση των όσων τραγικών συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες, όπου κόντεψε να καεί όλη η Αθήνα, αλλά τελικώς την γλιτώσαμε χάριν της αυτοθυσίας των πυροσβεστών μας, για τους οποίους, πολλοί λένε πως επί δύο εικοσιτετράωρα πολεμούσαν τις φλόγες θεονήστικοι γιατί η φωτιά δεν είχε προβλεφθεί, άρα και ο κρατικός μηχανισμός δεν είχε προβλέψει μία τέτοια λεπτομέρεια σε περίπτωση πυρκαγιάς.

          Κατά τα άλλα, «Δεν θα επιτρέψουμε να αποδομηθεί η σημαντική προσπάθεια που έχει γίνει φέτος στην Πολιτική Προστασία», δήλωσε ο Πρωθυπουργός υπερήφανος, καθώς το «112» λειτούργησε αξιέπαινα, και ο κύριος Κικίλιας έριξε πάσαν την ευθύνην στις επικρατούσες κλιματικές και άλλες συνθήκες.

          Και ενώ με τα προχθεσινά, το 37% των δασών της Αττικής έχουν γίνει στάχτη τα τελευταία οκτώ χρόνια, -ασχέτως Κυβερνήσεων-, και ο κύριος Κασσελάκης ζητεί εξηγήσεις για το πού πήγαν τα υπόλοιπα αεροπλάνα εκείνες τις ώρες καθώς ο ίδιος διεπίστωσε ότι μόνο τρία πετούσαν και κάποιοι άλλοι μιλούν για παλιά και κατεστραμμένα πετούμενα, και πάλι ο Πρωθυπουργός, μας, επισκεπτόμενος την Βάση της Ελευσίνας, έδωσε τα συγχαρητήριά του και δήλωσε με χαμόγελο: «Αυτά τα αεροπλάνα έχουμε, με αυτά θα συνεχίσουμε».

           Παράλληλα, έγινε γνωστό πως χάριν των προσπαθειών της Πολιτικής Προστασίας σώθηκαν 150 «πυρόπληκτα ζώα», και κατά δεύτερον λόγον το Αστεροσκοπείο και ο αρχαίος χώρος του Διονύσου.

           Φυσικά, παράπονα και απορίες πάντα θα υφίστανται, όπως του Δημάρχου Χαλανδρίου, ο οποίος αναρωτιέται γιατί υπάρχουν 50.000 αστυνομικοί και μόνον 700 πυροσβέστες, η της ιστοσελίδας της Γαλλικής «Λε Μόντ», η οποία αναρωτιέται «Γιατί οι Ελληνικές Αρχές αφήνουν να επαναλαμβάνεται αυτή η τραγωδία».

          Ωστόσο, άνοιξε η πλατφόρμα των επιδοτήσεων και κάποια στιγμή θα λειτουργήσει το σύστημα αποκατάστασης, και 4.700. 000 ευρώ θα δοθούν σε 8 από τους πυρόπληκτους Δήμους, για να αντιμετωπίσουν έκτακτες ανάγκες και διαχείριση συνεπειών από τις πυρκαγιές.

          Όσο για τους πληγέντες, αυτοί πολλά καταλογίζουν στο Κράτος και την ανετοιμότητά του, βλέπουν σκοτεινό το μέλλον τους και με κάθε ευκαιρία εκφράζουν τα παράπονά τους.

error: Content is protected !!