ΤΡΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ «ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ» ΤΡΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ «ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ»
του Ντίνου Κουμπάτη Διαβάζω στις εφημερίδες και δεν μπορώ να το πιστέψω πως τα πράγματα παγκοσμίως, πάνε από το κακό στο χειρότερο.                Πρώτη... ΤΡΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ «ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ»

του Ντίνου Κουμπάτη

Διαβάζω στις εφημερίδες και δεν μπορώ να το πιστέψω πως τα πράγματα παγκοσμίως, πάνε από το κακό στο χειρότερο.

               Πρώτη είδηση, αυτή σύμφωνα με την οποία μία Ελληνίδα από το εξωτερικό, τριάντα ενός ετών, έγκυος, είχε έλθει στην Πρέβεζα, –τόπο καταγωγής της για διακοπές, χρειάστηκε να γεννήσει πρόωρα, στην πόλη το Κρατικό Νοσοκομείο δεν είχε μονάδα νεογνών, την έστειλαν στην Λάρισα, αλλά στον δρόμο την έπιασαν οι «οδύνες», έπρεπε να γεννήσει, την έτρεξαν στα Τρίκαλα, γέννησε, διασωλήνωσαν το νεογνό και τους κατευόδωσαν για την Λάρισα.

               Το γεγονός αναφέρει διαμαρτυρόμενος ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

               Άλλο τώρα, επιστημονικού ενδιαφέροντος και προαναγγέλλον πολλά, είναι και η τρομάρα, η οποία έχει καταλάβει την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει πως την έχουμε άσχημα με αυτήν την «ευλογιά των πιθήκων», η οποία από το 2022 μέχρι και σήμερα έχει καταγράψει, -σε δέκα έξη χώρες της Αφρικής-, 38.465 κρούσματα και 1.465 θανάτους. Εφέτος μάλιστα σημείωσε  αύξηση κατά 60% και συνιστώνται τα εμβόλια, όπως για κάθε πανδημία.

               Θλιβερό το γεγονός αυτό, -το τρίτο κατά σειράν-, αλλά θα πρέπει να το αντέξουμε, όπως ακριβώς αντέξαμε και τα υπερκέρδη. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, λοιπόν, Μύκονος και Σαντορίνη, επισημάνθηκαν με επαυξημένη  πτώση τζίρου αυτό το καλοκαίρι σε καταλύματα και εστίαση.

Όσο και αν αυτό φαίνεται παράξενο, την στιγμή, κατά την οποίαν ο τουρισμός εκεί αυξάνεται επικίνδυνα, -και οι τοπικές αρχές λένε να επιβάλλουν όρους μείωσής του-, οι ξένοι επισκέπτες μας, προτιμούν φαίνεται να διανυκτερεύουν σε παραλίες και να αυτοσχεδιάζουν γεύματα από το σούπερ-μάρκετ, όπως κάνουν στα «πικ-νικ».

error: Content is protected !!