Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού
Δελτίο Τύπου Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού 30 Αυγούστου 2024, 9:00 μμ, Καθετή Λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι και θαυμάσουμε τα τελευταία αυγουστιάτικα φεγγάρια, η... Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού

Δελτίο Τύπου

Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού

30 Αυγούστου 2024, 9:00 μμ, Καθετή

Λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι και θαυμάσουμε τα τελευταία αυγουστιάτικα φεγγάρια, η Καθετή θα φιλοξενήσει το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού σε μια βραδιά με εκλεπτυσμένες ερμηνείες. Η συναυλία του μουσικού συνόλου «Leondari Ensemble» θα πραγματοποιηθεί στην Καθετή την Παρασκευή 30 Αυγούστου στις 9:00 μμ. Τιμή εισιτηρίου: 15€. Για προπώληση εισιτηρίων επισκεφτείτε τον ιστότοπο του Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού.



Το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού ιδρύθηκε από τον Έλληνα βιολονίστα Γιάννη Αγρανιώτη και τον Αυστραλό βιολονίστα Francis Kefford και αποτελεί μια ετήσια συνάντηση διεθνώς καταξιωμένων μουσικών από όλο τον κόσμο, αφοσιωμένων στην εξερεύνηση και την εκτέλεση σπουδαίων έργων μουσικής δωματίου. Το φεστιβάλ φιλοξενείται σε γραφικές τοποθεσίες του Σαρωνικού κόλπου και προσφέρει συναυλίες μουσικής δωματίου στο αποκορύφωμα του ελληνικού καλοκαιριού. Το διακεκριμένο από κριτικούς «Leondari Ensemble» και προσκεκλημένοι/-ες καλλιτέχνες/-ιδες πρωταγωνιστούν σε αυτές τις συναυλίες, φέρνοντας κοντά μουσικούς που παίζουν με διάσημα σύνολα όπως η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, η Φιλαρμονική του Βερολίνου, το ARC Ensemble, η Αγγλική Ορχήστρα Δωματίου και το Vienna Piano Trio.





Πρόγραμμα

Terzetto in C Major, Op. 74    A. Dvořák

Katharine Gowers & Bogdan Božović, βιολιά – Francis Kefford, βιόλα

String Quartet in D Major, Op. 76, No. 5    J. Haydn

Katharine Gowers & Bogdan Božović, βιολιά – Francis Kefford, βιόλα, Julian Arp, τσέλο

~ Interval ~

String Quartet No. 14 in A-flat Major, Op. 105    A. Dvořák

Bogdan Božović & Katharine Gowers, βιολιά – Francis Kefford, βιόλα, Julian Arp, τσέλο





Βιογραφικά καλλιτεχνών/-ιδων

Katharine Gowers

Η Katharine Gowers έχει πραγματοποιήσει πλήθος εμφανίσεων σε ρεσιτάλ και σε συναυλίες μουσικής δωματίου, συνεργαζόμενη με καλλιτέχνες όπως ο Alfred Brendel, η Imogen Cooper και ο Steven Isserlis. Έχει εμφανιστεί σε γνωστά φεστιβάλ όπως το Schubertiade Schwarzenberg, το Aldeburgh Proms, το Cheltenham και το Salzburg. Η Katharine έχει ερμηνεύσει κονσέρτα με τη Βασιλική Φιλαρμονική, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Bournemouth και έχει περιοδεύσει με τον Nigel Kennedy. Το 2012 επιμελήθηκε ως προσκεκλημένη καλλιτέχνιδα τη σειρά «Time Capsule: 1914-18» στο Μουσικό Φεστιβάλ του Cheltenham. Δίδαξε στο Ινστιτούτο Bolivia Clásica το 2018-19 και κατά τη διάρκεια του lockdown το 2020. Εμφανίσεις της έχουν μεταδοθεί από το BBC Radio 3 και τα ευρωπαϊκά δίκτυα, ενώ έχει ηχογραφήσει για τις εταιρείες EMI Classics και Somm.



Bogdan Božović

Ο Σέρβος βιολονίστας Bogdan Božović είναι διεθνώς αναγνωρισμένος μουσικός, διευθυντής ορχήστρας και σολίστας. Ως βιολονίστας του Vienna Piano Trio από το 2012 έως το 2015, περιόδευσε σε όλο τον κόσμο και ηχογράφησε δύο άλμπουμ που έτυχαν μεγάλης αποδοχής από τους κριτικούς. Ηγήθηκε της Ορχήστρας Δωματίου της Στουτγάρδης από το 2016 έως το 2019 και εντάχθηκε στο Esbjerg Ensemble στη Δανία το 2018. Είναι ο διορισμένος επικεφαλής του Ensemble Resonanz στο Αμβούργο και του Musikkollegium Winterthur, από το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους. Ο Božović σπούδασε στο Βελιγράδι, το Σάλτσμπουργκ και τη Βασιλεία.

Francis Jonah Kefford

Ο γεννημένος στην Αυστραλία βιολονίστας Francis Jonah Kefford έχει μια πλούσια καριέρα ως δάσκαλος, διευθυντής φεστιβάλ και μουσικός ορχήστρας. Αποφοίτησε από το Purcell School και το Royal College of Music του Λονδίνου, κερδίζοντας πολλά σημαντικά βραβεία. Αφού σπούδασε στο Τορόντο με τον Steven Dann, διετέλεσε Acting Principal Violist της Canadian Opera Company. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, εμφανίζεται συχνά με την Ορχήστρα της Βασιλικής Όπερας και έχει ηγηθεί ομάδων βιόλας για διάφορες μεγάλες ορχήστρες. Από το 2018, είναι πρώτος βιολιστής της O/Modernt. Συνδιευθυντής του Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου του Σαρωνικού στην Ελλάδα, ο Francis συνεργάζεται με κορυφαίους μουσικούς σε φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη. Έκανε πρεμιέρα με το έργο «Elegie» του Peter Sculthorpe στο Διεθνές Συνέδριο Βιόλας του 2007 και παίζει μια βιόλα του 1931 του Rodolpho Fredi.

Julian Arp

Ο Julian Arp, γεννημένος το 1981, σπούδασε στη Μουσική Ακαδημία Hanns Eisler του Βερολίνου με τους Boris Pergamenschikow, David Geringas και Eberhard Feltz. Εμφανίζεται παγκοσμίως σε φεστιβάλ όπως το Schleswig-Holstein, το Rheingau και το Beethovenfest της Βόννης. Το ντουέτο του με τον πιανίστα Caspar Frantz έχει ηχογραφήσει αναγνωρισμένα CD με έργα των Debussy, Schumann και Bach. Ο Arp είναι αφοσιωμένος στη σύγχρονη μουσική, συνιδρύοντας το Zeitkunst Festival, το οποίο έχει φιλοξενηθεί σε χώρους όπως το Centre Pompidou. Συνεργάζεται επίσης με συνθέτες όπως ο Samir Odeh-Tamimi και η Sarah Nemtsov. Από το 2013 διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Τεχνών του Γκρατς, Αυστρία.

Η Καθετή αγαπά και στηρίζει τη μουσική, μέσα από δράσεις της όπως το μουσικό εργαστήρι Synthesis & Anasynthesis, με τον Γιάννη Λούκο, και το χορωδιακό εργαστήρι 2022-2023 και 2023-2024, που οδήγησε στις συναυλίες «Παραμύθι χωρίς όνομα», «Παλιά κι αγαπημένα» και «Χριστούγεννα στην Καθετή». Επιπλέον, η Καθετή, μέσω του Poros Arts Festival 2023, διοργάνωσε το happening κλασικής μουσικής, το «Ρεσιτάλ πιάνου για τη Βαλέρια» και τη συναυλία «Μουσικές του κόσμου», ενώ συνεχίζει δυναμικά να προωθεί την τέχνη της μουσικής μέσα από το φετινό καλοκαιρινό πρόγραμμα «Katheti Summer Arts 2024».

Γενικές πληροφορίες:

Τηλέφωνο: +302298043825

Email: info@katheti.gr

Website: www.katheti.gr

FB: @kathetiporos

Instagram: @katheti.poros

error: Content is protected !!