Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ
του Μάνου ΔερτούζουΔημοτικού Συμβούλου Στις  5 Αυγούστου κλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο να γνωμοδοτήσει  για το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο και την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων... Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ

του Μάνου Δερτούζου
Δημοτικού Συμβούλου

Στις  5 Αυγούστου κλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο να γνωμοδοτήσει  για το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο και την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) που αφορά  τον Τουρισμό  για τους Δήμους σε όλη την Ελλάδα.

Στη Στρατηγική αυτή μελέτη  η οποία είναι περίπου 400 σελίδες  χωροθετούνται   όλοι οι Δήμοι της χώρας σε κατηγορίες.



A.Περιοχές Ελέγχου

Β. Αναπτυγμένες περιοχές

Γ. Αναπτυσσόμενες  περιοχές

Δ. Περιοχές με δυνατότητα ανάπτυξης

Ε. Μη αναπτυγμένες περιοχές



Η Σαλαμίνα δυστυχώς έχει τοποθετηθεί στην  τελευταία κατηγορία Ε και έχει χαρακτηριστεί ως ΜΗ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ!!!!!

Αυτή την τεράστια (λόγω χωροθέτησης στην Ε κατηγορία ) προσβολή για το Ιστορικό νησί του Αιάντα και του Ευριπίδη, για την Σαλαμίνα της Ιστορικής Ναυμαχίας και της Παγόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς,  ΔΥΣΤΥΧΩΣ  βρέθηκαν αιρετοί  της Σαλαμίνας, οι οποίοι κατά την έναρξη της συζήτησης εισηγήθηκαν στο σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου, να ψηφίσουν θετικά τον παραπάνω κατάπτυστο χαρακτηρισμό της Σαλαμίνας ως ΜΗ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ!!!!!



Συγκεκριμένα τόσο ο Δήμαρχος (κ.Παναγόπουλος) μέσω της εισήγησης που είχε ήδη διανεμηθεί στο σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων μερικές μέρες πριν την Συνεδριάση  και  μέσω της οποίας τους παρότρυνε να ψηφίσουν θετικά το ανωτέρω τερατούργημα , το οποίο χαρακτηρίζει την Σαλαμίνα ΜΗ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ,  όσο και η κα Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη η οποία σύμφωνα με την πρωτολογία της κατέληγε στην θετική ψήφιση του θέματος.

Ευτυχώς έπρεπε να πάρει τον λόγο ένας Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας  και εγώ για να ξεσκεπάσουμε τα όσα απαράδεκτα και κατάπτυστα ανέφερε η συγκεκριμένη ΣΜΠΕ για την Σαλαμίνα μας.



Θα πρέπει να γνωρίζουν  και οι δύο (Δήμαρχος  και η κα Μπόγρη), ότι εκλέχτηκαν όχι να υπηρετούν  τα συμφέροντα της εκάστοτε  Κυβέρνησης και τα κόμματα τα οποία  την στηρίζουν, αλλά τους πολίτες της Σαλαμίνας. Εχασαν  δηλαδή την ευκαρία,  δυναμικά και αποφασιστικά  να  αποδείξουν  το αντίθετο.

Τελειώνοντας ερωτώ τον Δήμαρχο:

Ποια ήταν η γνώμη της κας Ελπίδας Νουφράκη  στο συγκεκριμένο θέμα, την οποία  να υπενθμίσω την έχετε προσλάβει  ως Ειδικό Σύμβουλο για θέματα τουρισμού;



Επίσης θα είχε ενδιαφέρον να δημοσιεύσετε  τα τυπικά προσόντα που διαθέτει και τα οποία αξιολογήσατε για την συγκεκριμένη πρόσληψη.

Αλήθεια που πήγαν οι εγγυήσεις, τις οποίες δηλώνατε ότι λάβατε από την Πρόεδρο του ΕΟΤ  κα Γκερέκου ότι η Σαλαμίνα θα έχει εξέχουσα θέση στο παγκόσμιο τουριστικό χάρτη;



Μόνο λύπη προκαλούν αυτές οι γκάφες σας!!!!

Κύριε Παναγόπουλε αυτή δεν είναι η Σαλαμίνα που ονειρευόμαστε και για να την αναδείξουμε όσο πιο ψηλά γίνεται θα αγωνιζόμαστε!!!.

Θέλω να συγχαρώ τις Δημοτικές Συμβούλους Παπαελευθερίου Μαρία , Υβόνη Αραβανή και  Αγγελική Φουρική που μαζί με εμένα, ψηφίσανε ένα ΠΕΡΙΦΑΝΟ ΟΧΙ κατά της μελέτης που κατατάσσει την Ιστορική Σαλαμίνα μας στην τελευταία κατηγορία ως μία μη αναπτυγμένη περιοχή.

Ακούστε στο video μέρος της τοποθέτησης μου στο Δημοτικό Συμβούλιο

error: Content is protected !!