ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Το υψηλότερο ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διατηρεί η Ελλάδα, ενώ το δημόσιο χρέος, μετά τον επαναϋπολογισμό, τον... ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Το υψηλότερο ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διατηρεί η Ελλάδα, ενώ το δημόσιο χρέος, μετά τον επαναϋπολογισμό, τον οποίον επιχείρησε η «Eurostat», το δημόσιο χρέος θα φτάσει στα 420 δις.

Σύμφωνα δε, με την εφημερίδα «Τα Νέα», αυτή τη στιγμή, αυτό το χρέος βρίσκεται στο ύψος των 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.



Ίσως και για καλυφθούν αυτά τα χρέη, η Κυβέρνηση προβαίνει σε αυστηρά μέτρα εισροής χρημάτων, από αυτούς οι οποίοι χρωστούν, όχι μόνο μεγάλα ποσά, και τους οποίους έχουμε πάντα στο απυρόβλητο, αλλά και από αυτούς, οι οποίοι μπορεί να οφείλουν ακόμη και πάνω από 500 ευρώ.



Από την άλλη πλευρά, έστω και αν ο Πρωθυπουργός τονίζει πάντα ότι παλεύει για την καλύτερη ζωή των Ελλήνων και δη των φτωχών, αυτοί φαίνεται να χρωστάνε, τόσο στο Δημόσιο, ή όπου αλλού, επειδή, -τουλάχιστον- οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι με χαμηλές απολαβές, δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, κάτι, το οποίο τους φέρνει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους.



Εντωμεταξύ, παρά την καλή θέληση του καθενός να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του και να έχει ψηλά το κεφάλι του, τα πάντα καθημερινώς αυξάνονται από το απαραίτητο γάλα των παιδιών, μέχρι και το ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο συνεχώς επιχειρεί άλματα.



Το δε κυριότερο είναι ότι, σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι χρωστούν πάνω από 500 ευρώ στο Δημόσιο, θα ζουν πάντα με τον φόβο, να κατάσχονται οι πενιχροί μισθοί τους, οι συντάξεις τους, ακόμη και τα ίδια τα σπίτια τους και να μένουν στους δρόμους.



Αλλά κι εδώ θα υπάρξει ελπίδα. Ο Πρωθυπουργός, επισκέφθηκε πριν λίγες ημέρες τα γραφεία των Αστέγων Ποδοσφαιριστών, να τους ευχηθεί «καλή επιτυχία» σε έναν αγώνα που θα είχαν σε ξένη χώρα. Μπορεί να μην έθιξε το θέμα της στέγασής τους, ωστόσο αυτό ήταν ένα βήμα, το οποίο όλοι οι άστεγοι της χώρας εχάρηκαν.

error: Content is protected !!