ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Με το «κακό», το οποίο επικρατεί αυτές τις ημέρες  στην χώρα μας, και το οποίο με έχει απασχολήσει αρκετές φορές,... ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Με το «κακό», το οποίο επικρατεί αυτές τις ημέρες  στην χώρα μας, και το οποίο με έχει απασχολήσει αρκετές φορές, επανέρχομαι στα της εφηβικής βίας, για την οποίαν όλοι μιλούν αλλά λύσεις δεν προτείνονται και οι παραβατικές πράξεις, έχουν φτάσει στα όρια εγκλημάτων.



Η Πολιτεία, φαίνεται να μην μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, καθώς μάλιστα και οι γονείς που παλαιότερα συνασπίζονταν για να πατάξουν το φαινόμενο, τώρα όλα και πιο πολύ συμπαρατάσσονται με τα βίαια παιδιά τους και προσπαθούν με κάθε τρόπο να τα δικαιολογήσουν.

Στο Αγρίνιο, προχθές, πατέρας έφερε στο κεφάλι της Διευθύντριας του σχολείου, καταμεσής του προαυλίου, ένα μπουκάλι στο κεφάλι. Κάποιος άλλος, του οποίου ο γιός μαζί με έναν φίλο του, είχαν ακινητοποιήσει μικρότερό τους και με ξυράφι του ξύρισαν το ανύπαρκτο ακόμη μουστάκι, δήλωσε πως ο γιος του δεν διέπραξε κάτι το κακό, αφού έχει για «χόμπυ» να ξυρίζει και να κουρεύει ακόμη και τον ίδιο τον πατέρα του.



Τις τελευταίες ημέρες, μία δεκατετράχρονη στην Γλυφάδα, έφαγε το ξύλο της χρονιάς της από δύο άλλα κορίτσια και στην  Μεταμόρφωση. Δεκαεξάχρονος έκλεισε ραντεβού με συνομήλικό του για να λύσουν, ερχόμενοι στα χέρια, τις διαφορές τους, όπου ο πρώτος έβγαλε «νοκ-άουτ» τον δεύτερο, αιμόφυρτο και καταχτυπημένο.



Το ίδιο βράδυ, άναψαν τα νεανικά αίματα και στην Θεσσαλονίκη, όπου ένας δεκατετράχρονος, ο οποίος βρισκόταν με φίλη του δέχθηκε ξαφνική επίθεση με σωλήνες, από έξη ανήλικους. Στον Άλιμο δε, μαθητής Β’ Γυμνασίου, απείλησε καθηγήτρια Αγγλικών να της «σπάσει τα μούτρα», επειδή του έκανε παρατήρηση και το «κινητό» του.



Ας σταματήσω εδώ και ας μην εκπονήσω Αστυνομικό Δελτίο Ανηλίκων. Οι ίδιες οι στατιστικές άλλωστε, αποδεικνύουν την άσχημη κατάσταση. Κάθε τρεις ώρες, -αναφέρουν-, τουλάχιστον δύο ανήλικοι «επαναστάτες χωρίς αιτία», προσάγονταΙ στα κρατητήρια της ελληνικής Αστυνομίας.

Και, ας αναρωτηθώ για μία ακόμη φορά, αν κάποιος μπορεί να εποπτεύσει αυτήν την κατάσταση, αν υπάρχει έστω και μία υποψία μέτρων εκφοβισμού, ή κάποιου άλλου τρόπου αποφυγής αυτών κανιβαλιστικών εκδηλώσεων των νέων της χώρας μας σήμερα, ή θα παραμένουμε εσαεί θεατές, σε αυτήν την «πρόοδο», της ελληνικής εφηβικής παιδείας και παράκρουσης των καιρών μας.



error: Content is protected !!