Βάλε το πλυντήριο πιάτων δύο φορές Βάλε το πλυντήριο πιάτων δύο φορές
Όταν ήμουν σε μία από τις χειρότερες ψυχολογικά περιόδους στη ζωή μου, δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι μερικές μέρες. Δεν είχα ενέργεια... Βάλε το πλυντήριο πιάτων δύο φορές

Όταν ήμουν σε μία από τις χειρότερες ψυχολογικά περιόδους στη ζωή μου, δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι μερικές μέρες. Δεν είχα ενέργεια ή κίνητρο και μετά βίας τα κατάφερνα. Έκανα θεραπεία μία φορά την εβδομάδα, και τη συγκεκριμένη εβδομάδα, δεν είχα πολλά να «δώσω» στη συνεδρία. Με ρώτησε πώς ήταν η εβδομάδα μου και πραγματικά δεν είχα τίποτα να πω.

“Με τι παλεύεις; ” με ρώτησε.



Κοίταξα γύρω μου, σήκωσα τους ώμους μου και είπα “Δεν ξέρω. Με τη ζωή.”

Δεν έμεινε ικανοποιημένος από την απάντησή μου και μου είπε “Όχι, για τι ακριβώς ανησυχείς αυτή τη στιγμή; Τι είναι συγκλονιστικό; Όταν πάτε σπίτι μετά από αυτή τη συνεδρία, ποιο θέμα “θα σας κοιτάει”; ”

Ήξερα την απάντηση, αλλά ήταν τόσο γελοία που δεν ήθελα να την πω. Ήθελα να έχω κάτι πιο ουσιαστικό να απαντήσω, Κάτι πιο βαθύ. Αλλά δεν το έκανα. Έτσι του απάντησα, “Ειλικρινά; Τα πιάτα. Είναι ηλίθιο, το ξέρω, αλλά όσο περισσότερο τα κοιτάζω τόσο περισσότερο δεν μπορώ να τα πλύνω… γιατί θα πρέπει να τα τρίψω πριν τα βάλω στο πλυντήριο πιάτων, γιατί το πλυντήριο πιάτων είναι χάλια, και απλά δεν μπορώ να σταθώ και να τρίψω τα πιάτα. ”



Ένιωσα ανόητη που το είπα. Τι είδους ενήλικη γυναίκα “πέφτει” από μια στοίβα πιάτα; Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω με πραγματικά προβλήματα και γκρινιάζω στον ψυχολόγο μου για τα πιάτα; Αλλά ο εκείνος μου έγνεψε με κατανόηση και μετά είπε: “Βάλε το πλυντήριο πιάτων δύο φορές  ”

Άρχισα να του λέω ότι δεν πρέπει, αλλά με σταμάτησε.

“Γιατί δεν πρέπει να το κάνεις; Αν δε θέλεις να τρίψεις τα πιάτα και το πλυντήριο πιάτων σου είναι χάλια, βάλτο το δύο φορές. Βάλτο τρεις φορές, ποιος νοιάζεται; Δεν υπάρχουν κανόνες, οπότε σταμάτα να βάζεις στον εαυτό σου κανόνες.”



Με έκανε να το σκεφτώ με έναν τρόπο που δε νομίζω ότι μπορώ να εκφράσω σωστά.

Εκείνη τη μέρα, πήγα σπίτι και έβαλα τα βρώμικα μου πιάτα στο πλυντήριο πιάτων και το έβαλα τρεις φορές. Ένιωσα σαν να είχα κατακτήσει έναν δράκο. Την επόμενη μέρα, έκανα ντους ξαπλωμένη. Λίγες μέρες αργότερα δίπλωσα τα άπλυτά μου και τα έβαλα όπου χωράνε. Δεν υπήρχαν πλέον αυθαίρετοι κανόνες που έπρεπε να ακολουθήσω, και αυτό μου έδωσε την ελευθερία να κάνω επιτεύγματα ξανά.



Τώρα που είμαι σε πιο “υγιεινό μέρος”, ξεπλένω τα πιάτα μου και τα βάζω σωστά στο πλυντήριο πιάτων. Κάνω ντους όρθια. Ταξινομώ τα άπλυτά μου. Αλλά σε μια εποχή που η ζωή ήταν αγώνας αντί για ευλογία, πήρα ένα απίστευτα σημαντικό μάθημα:

Δεν υπάρχουν κανόνες. Βάλε το πλυντήριο πιάτων δύο φορές  !



***

Αρχική πηγή: quora.com – Kate Scott το είδαμε fractalart.gr μετάφραση Δ.Ντζαδήμα

 https://antikleidi.com

error: Content is protected !!