ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Βαριές ποινές και τσουχτερά πρόστιμα σε γονείς, αλλά και αναμορφωτικά μέτρα ακόμη και σε παιδιά από 12 έως 15 ετών,... ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Βαριές ποινές και τσουχτερά πρόστιμα σε γονείς, αλλά και αναμορφωτικά μέτρα ακόμη και σε παιδιά από 12 έως 15 ετών, περιλαμβάνουν οι εισηγήσεις που δέχεται το υπουργείο Δικαιοσύνης για τις αλλαγές στον ποινικό και στον αστικό κώδικα. Στο τραπέζι και η λήψη πειθαρχικών μέτρων σε ανηλίκους που παρακολουθούν και καταγράφουν σκηνές βίας στα κινητά τους.



Το θέμα μάλιστα, επρόκειτο να συζητηθεί εχθές στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναφερόταν στο θέμα και κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση.



Μιάς και έστω αργά, η Πολιτεία αποφάσισε να παρέμβει πλέον δραστικά επί του θέματος, ας περιμένουμε την υλοποίηση των προθέσεων, αν και μόνον ο τιμωρίες δεν φτάνουν για να διαμορφωθούν οι χαρακτήρες των παιδιών.



Ωστόσο, είναι και αυτό μία «αρχή» και ευελπιστούμε να έχει και συνέχεια και επέκταση, και η διαμόρφωση των χαρακτήρων να μην βασισθεί στον φόβο της ποινής, αλλά να ξεκινήσει από, -και να εδραιωθεί στην-, οικογένεια και την γενικότερη παιδεία.



 Άλλα λόγια, δεν χρειάζονται για να εννοήσουμε πως επί αυτού του κρισίμου κοινωνικού προβλήματος, είμαστε πολλοί οι συνυπεύθυνοι και ας μην νίπτουμε τας χείρας μας, όσοι ολιγωρούμε. 



error: Content is protected !!