ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ… ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ…
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Τρίτη ημέρα και νύχτα εχθές, καιγόταν η Κορινθία, ξεσπιτώνονταν οι άνθρωποι, καίγονταν τα σπίτια τους και οι περιουσίες τους, θρηνούσαν δύο... ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ…

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Τρίτη ημέρα και νύχτα εχθές, καιγόταν η Κορινθία, ξεσπιτώνονταν οι άνθρωποι, καίγονταν τα σπίτια τους και οι περιουσίες τους, θρηνούσαν δύο πυροσβέστες και οι συνάδελφοί τους διαμαρτύρονταν πως υπάρχει έλειψη 4.000 πυροσβεστών, και μάλιστα μετά τις εκατοντάδες πυρκαγιές αυτού του καλοκαιριού.



Ήμουνα νιός και γέρασα, αλλά το θυμητικό μου δεν το έχασα ακόμη και η μνήμη μου, φέρνει πίσω τα παιδικά και νεανικά μου χρόνια, και μέχρι  καμιά δεκαριά και κάτι χρόνια ακόμη, όπου το να αρπάξει ένα δασάκι φωτιά, ήταν μάλλον γεγονός και αντιμετωπιζόταν και εύκολα.

Αλλά και σε όλον τον κόσμο, δεν βλέπω αυτό το ολέθριο κακό να επικρατεί, εκτός ορισμένων, όπως στις ΗΠΑ, στην Ισπανία, και οπωσδήποτε στην Ελλάδα του τελευταίου καιρού, η οποία έχει εξελιχθεί τελευταίως σε ή «πρώτη», ή «τελευταία».



Ο φυσικός μας πλούτος και οι ζωές μας καταστρέφονται. Αν περιμένει από εμάς η «κλιματική αλλαγή» να δει καλό, αυταπατάται.

Αλλά, ποιος φταίει για τα τόσα ολοκαυτώματα; Η απάντηση είναι αυθόρμητη, ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται. Φτεινε όλοι αυτοί, οι οποίοι ταλανίζονται από το σύνδρομο του εμπρησμού.



Φταίνε αυτοί, οι ξεμωραμένοι γέροι, οι οποίοι σώνει και καλά καίνε τα ξερόκλαδα ντάλα καλοκαίρι και με ανέμους οκτώ και εννέα μποφόρ. Φταίνε τα γυαλιά που θρυμματισμένα πετάμε με τα σκουπίδια μας στα δάση, φταίνε οι χιλιάδες πυρομανείς, οι οποίοι έχουν αυγατίσει τα τελευταία χρόνια και ανάβουν φωτιές για να κάνουν, εκείνοι οι άλλοι που πετάνε τις γόπες των τσιγάρων τους σημαδεύοντας ξερά κλαδιά ή σκουπίδια.



Και όλοι αυτοί, φυσικά, αφού άθελά τους πυροδοτούν τον δια πυράς θάνατο σε φύση και ανθρώπους, όποτε και αν συλλαμβάνονται, απαλλάσσονται καθότι η πράξη τους δεν είχε δόλο, αλλά ετελέσθη επιπόλαια,  άρα θεωρείται ως πλημμέλημα.

Τα ανήλικα παιδιά, θα εκτίουν από τούδε και στο εξής ποινές έως και δύο ετών, όταν παραφέρονται.

Οι εμπρηστές, θα εξακολουθήσουν να περιπίπτουν σε πλημμελήματα;



error: Content is protected !!