ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, προσανατολίζονται σε 24ωρη απεργία, στις 20 Νοεμβρίου, κινητοποιώντας τα πολυάριθμα μέλη τους, για ακόμη μία... ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, προσανατολίζονται σε 24ωρη απεργία, στις 20 Νοεμβρίου, κινητοποιώντας τα πολυάριθμα μέλη τους, για ακόμη μία φορά, κατά της φτωχοποίησης και της ακρίβειας. Ελπίζοντας, όπως πάντα, κάτι να κερδίσουν.

Ωστόσο, στατιστικές αποκαλύπτουν πως από δύο εκατομμύρια συνταξιούχους, οι οποίοι υπάρχουν στην Ελλάδα, οι 1.160.000 εξ’ αυτών, λαμβάνουν σύνταξη από 300 έως 1.000 ευρώ τον μήνα και φυσικά δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, ένεκα της ακρίβειας και των φόρων, οι οποίοι, όλο και προστίθενται.



Ο νέος φόρος, ο οποίος συζητείται να επιβληθεί, μάλιστα, είναι ο «πράσινος φόρος» προς προστασίαν του φυσικού περιβάλλοντος και καταπολέμησης της «κλιματικής αλλαγής», κατ’ απόφασιν της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όσο δε για την είσπραξη των φόρων, κατά το τρίτο τρίμηνο αυτού του έτους, οι έλληνες φορολογούμενοι ανέβασαν το χρέος τους στα 48,57 εκατομμύρια ευρώ ως προς τον ΕΦΚΑ, τόσο μάλιστα που λέγεται πως το Υπουργείο Οικονομικών, προσανατολίζεται σε νέες ρυθμίσεις χρεών.



Από την άλλη πλευρά, -διαβάζω στις εφημερίδες-, ότι η ΑΑΔΕ δρομολογεί άμεση είσπραξη φόρων, ενώ εκκρεμεί και η άμεση κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών.

Στην συνέχεια, ως «αυθαίρετα κτίσματα» κινδυνεύουν να χαρακτηρισθούν, όσα χιλιάδες κτίρια χτίστηκαν μετά το 2012 σε όλη την Ελλάδα και να γκρεμιστούν.



Παρηγοριά δίνουν οι υποσχέσεις για πτώση της ακρίβειας, την οποία όλο και περιμένουμε, καθώς και κάποιες σκέψεις του Υπουργείου Υγείας για διάθεση δωρεάν φαρμάκων σε χαμηλοσυνταξιούχους.





error: Content is protected !!