BBC ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑ BBC ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑ
του Ντίνοτ Σ. Κουμπάτη Ε, και να λοιπόν, που για μία ακόμη φορά μπορεί να αποδειχθεί πως το να ρεζιλευτεί κάποιος, δεν είναι και... BBC ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑ

του Ντίνοτ Σ. Κουμπάτη

Ε, και να λοιπόν, που για μία ακόμη φορά μπορεί να αποδειχθεί πως το να ρεζιλευτεί κάποιος, δεν είναι και πολύ δύσκολο, ακόμη και αν πρόκειται για το BBC, τους ανθρώπους του και την τεχνητή νοημοσύνη.



Προχθές λοιπόν, και ενώ ο περίφημος τυφών «Milton» σάρωσε στην Φλόριντα, άφησε δύο νεκρούς πίσω του, εκατοντάδες κατεστραμμένα σπίτια και έβγαλε αλιγάτορες να σεργιανούν στους δρόμους,  το διεθνούς ακτινοβολίας και εκτίμησης BBC, κατέγραψε μία λίγο έως πολύ, «γκάφα».



Συγκεκριμένα, προειδοποίησε τους κατόχους πάρα πολλών κινητών τηλεφώνων, ότι οι άνεμοι στην Μεγάλη Βρετανία έτρεχαν με 30.569 χιλιόμετρα την ώρα και τους συνιστούσε να προσέχουν τις κινδυνεύουσες ζωές τους.



Λάθος είχε κάνει το αυτόματο μηχάνημα, το οποίο προβλέπει, -αντί των επιστημόνων μετεωρολόγων-, τον καιρό, και είχε ανεβάσει την ταχύτητα 150 φορές πιο πάνω, -ενώ αυτοί, οι έρημοι, έτρεχαν με μόνο 59,5 χιλιόμετρα την ώρα.



Κατατρόμαξαν οι Άγγλοι, θορυβήθηκαν οι υπεύθυνοι, και προέβησαν σε διαψεύσεις και συγνώμες! Να όμως τί γίνεται, όταν παραέχεις εμπιστοσύνη στα μηχανήματα.

Αντίθετα στην Ελλάδα, οι μετεωρολόγοι μας, είναι περισσότερο σαφείς, άσχετα με το αν συχνά δεν τους βγαίνει, κι εκεί που επαγγέλλονται καταιγίδες, φτάνουν καύσωνες, και το αντίθετο.



Προχθές πάλι, διάβαζα πως προέβλεπαν ζέστη και των γονέων για όλον τον υπόλοιπο Οκτώβριο, εχθές όμως διάβασα πως ο μετεωρολόγος κ. Θεοφάνης Χατζηγρίβος, προέβλεψε ισχυρές καταιγίδες από 17 Οκτωβρίου και για όλον τον υπόλοιπο μήνα, καθότι, λέει, φαίνεται να έπεσε ο «εμποδιστής» στην Κεντρική Ευρώπη, οπότε «πάπαλα» οι ζέστες και «καλημέρα θύελλες»!

error: Content is protected !!