ΑΝΤΕ ΞΑΝΑ-ΜΑΝΑ Ο ΚΑΦΕΣ ΑΝΤΕ ΞΑΝΑ-ΜΑΝΑ Ο ΚΑΦΕΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Η κατανάλωση τριών φλιτζανιών καφέ την ημέρα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και εγκεφαλικού, σύμφωνα με μία... ΑΝΤΕ ΞΑΝΑ-ΜΑΝΑ Ο ΚΑΦΕΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Η κατανάλωση τριών φλιτζανιών καφέ την ημέρα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και εγκεφαλικού, σύμφωνα με μία μελέτη. Πραγματοποιήθηκε από Κινέζους ερευνητές επί 350.000 και πλέον ενηλίκων.

Ξεχώρισαν αυτούς, οι οποίο έπιναν ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα, και αυτούς που έπιναν τρία. Για όσους έπιναν δύο, δεν ασχολήθηκαν, ως φαίνεται.



Σύμφωνα με το ό,τι δήλωσαν και ανασκαλεύοντες τα ιατρικά τους πεπραγμένα, έβγαλαν τα συμπεράσματά τους και έσπευσαν οι εντελώς ειδικοί, να δημοσιοποιήσουν τις επιστημονικές απόψεις τους.

Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση τεσσάρων ή περισσότερων φλιτζανιών την ημέρα θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων λόγω του υψηλού καρδιακού ρυθμού και της αρτηριακής πίεσης, γι αυτό ίσως και οι ερευνητές δεν ξεπέρασαν τα τρία.



Ο Δρ. Chaofu Ke, συγγραφέας της μελέτης και αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας στο Πανεπιστημίου «Soochow» στην Κίνα, δήλωσε: «Τα ευρήματα υπογραμμίζουν ότι η προώθηση μέτριων ποσοτήτων καφέ ή πρόσληψης καφεΐνης ως διατροφική συνήθεια σε υγιείς ανθρώπους μπορεί να έχει εκτεταμένα οφέλη για την πρόληψη».



Η ομάδα διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έπιναν τρία φλιτζάνια καφέ την ημέρα είχαν 48% χαμηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρδιομεταβολικές ασθένειες. Και όσοι είχαν 200 έως 300 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης σε άλλες μορφές, όπως το τσάι, είχαν 40 τοις εκατό μειωμένο κίνδυνο.



Αυτές οι έρευνες, -και δη επιστημονικές, για τον καφέ-, τραβάνε δεκαετίες και δεκαετίες και έχουν συσσωρευθεί χιλιάδες χιλιάδων, αν όχι και εκατομμυρίων. Άλλες από αυτές τον καταδικάζουν και άλλες τον θεοποιούν.

Μπορείς έτσι να βγάλεις συμπέρασμα, και μάλιστα όταν σε λίγο θα παρουσιαστεί μία νεότερη, κατά την οποίαν θα μάθεις το αντίθετο –και πάει λέοντας…



error: Content is protected !!