Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Θριαμβολογούν οι επιστήμονες και όσοι ασπάζονται την πρόοδο της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία μπορεί να μας φέρει πολλά καλά, αλλά... Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Θριαμβολογούν οι επιστήμονες και όσοι ασπάζονται την πρόοδο της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία μπορεί να μας φέρει πολλά καλά, αλλά είναι και κάποιοι, οι οποίοι διαφωνούν πιστεύοντες ότι θα φέρει και κακά στην κοινωνία των Ανθρώπων.

Και να που μία μητέρα δεκατετράχρονου αγοριού κινεί τα νήματα της Δικαιοσύνης, κατηγορώντας την τεχνητή νοημοσύνη ως υπεύθυνη για την αυτοκτονία του γιού της.



Συγκεκριμένα η κυρία  Megan Garcia, μητέρα του Sewell Setzer, από την Φλόριντα των ΗΠΑ, δήλωσε ότι η εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης «Characte.AI»  εξανάγκασε τον γιο της να οδηγηθεί στην αυτοκτονία, σε μήνυση που κατέθεσε πριν λίγες ημέρες.



Κατά την άποψή της, αναφέρεται ότι το αγόρι εξέφρασε σκέψεις αυτοκτονίας στο «chatbot», τις οποίες επανειλημμένα και ανέφερε στις συζητήσεις τους, ζητώντας να λογοδοτήσουν οι εταιρείες που βρίσκονται πίσω από αυτήν την τεχνολογία.

Πιστεύει ότι  η εταιρία αυτή, δημιούργησε ένα προϊόν, το οποίο συνέβαλε στην  επιδείνωση της κατάθλιψης του γιου της.



Κάποια στιγμή, -κατά την διάρκεια της συζήτησης με τον αναφερόμενο έφηβο-, η «Daenerys Targaryen» ρώτησε το αγόρι αν είχε καταστρώσει σχέδιο αυτοκτονίας.  Ο Setzer απάντησε θετικά, προσθέτοντας ότι δεν ήξερε αν ήταν δυνατόν να πετύχει, ή αν του προκαλούσε μεγάλο πόνο. Το «chatbot», φέρεται να σχολίασε: «Αυτός δεν είναι λόγος να μην το προχωρήσεις».

Η μητέρα, πιστεύει πως το παιδί της, παρασύρθηκε και προχώρησε.





error: Content is protected !!