Σκάκι και …lockdown Σκάκι και …lockdown
ΣΚΛΗΡΟ LOCKDOWN, και ενώ η δύσκολη καθημερινότητα συνεχίζεται, τίποτα δεν φαίνεται να πτοεί τους αθλητές του ΣΟ Σαλαμίνας. Σκάκι και …lockdown

ΣΚΛΗΡΟ LOCKDOWN, και ενώ η δύσκολη καθημερινότητα συνεχίζεται, τίποτα δεν φαίνεται να πτοεί τους αθλητές του ΣΟ Σαλαμίνας. Με κεκτημένη ταχύτητα και με συνέπεια στις υψηλές πτήσεις συνέχισε λοιπόν το αγαπημένο σωματείο του νησιού μας στο δρόμο των επιτυχιών. Από κοντά βρίσκεται και η σκακιστική ακαδημία Πύργου. Η άτυπη κόντρα με το ισχυρό σωματείο της Σκακιστικής Ακαδημίας Πύργου συνεχίζεται, όμως το μικρό Γαλατικό χωριό του ΣΟ Σαλαμίνας συνεχίζει να αντιστέκεται, εξ όσων φαίνεται το μαγικό φίλτρο του … δρυίδη Πανοραμίξ δεν δείχνει να έχει τελειώσει ακόμα.

Στο 3-2 υπέρ του ΣΟΣ είχε παραμείνει το σκορ στις πρωτιές εναντίον του Πύργου, στα 5 προηγούμενα διαδικτυακά τουρνουά»Διασυλλογικό Τουρνουά Rapid», μέσω της πλατφόρμας lichess.org. Στο Ομαδική Μάχη 9o Διασυλλογικό Τουρνουά Rapid που διεξήχθηκε στις 21/2/2021 ο ΣΟΣ κατέλαβε τη πρώτη θέση ανάμεσα σε 15 ομάδες (δεύτερη η Ακαδημία Πύργου). Εκπληκτική ήταν η εμφάνιση του μετρ μας Θανάση Καραγιάννη που σήκωσε το βάρος της ομάδας και κατετάγη πρώτος σε ατομικό επίπεδο ανάμεσα σε 213 σκακιστές. Δεύτερη και τρίτη καλύτερη ατομική επίδοση για το ΣΟΣ είχαν ο Α. Βυζανιάρης και ο Ν. Εριόν που κατέλαβαν στη γενική κατάταξη τη τέταρτη και τη δωδέκατη θέση αντίστοιχα. Ενώ το νέο της συγκεκριμένης διοργάνωσης ήταν δύο συμμετοχές από το ωραίο φύλο για λογαριασμό του ΣΟΣ, κ.Ελισάβετ Μαγιάτη και η δις Έυα Παπαμιχαήλ. Έγινε το 4-2 λοιπόν !!

Στο Ομαδική Μάχη 10o Διασυλλογικό Τουρνουά Rapid που διεξήχθηκε στις 28/2/2021 ο ΣΟΣ κατέλαβε τη πρώτη θέση ανάμεσα σε 18 ομάδες (δεύτερη η Ακαδημία Πύργου). Φυσικά και δεν είναι τυπογραφικό λάθος, ξαναέγινε. Διαστημική εμφάνιση από το διεθνή μέτρ Θανάση Καραγιάννη που για δεύτερη συνεχή φορά κατετάγη πρώτος σε ατομικό επίπεδο σε σύνολο 251 αθλητών, κάνοντας το εκπληκτικό ρεκόρ των 36 πόντων. Δεύτερος σε ατομική επίδοση ήταν ο έταιρος μετρ του συλλόγου ο Νίκος Μπεγνής με 24 πόντους και έκτος στη γενική κατάταξη, ενώ τη τρίτη θέση σε ατομικό επίπεδο κατέλαβε ο Νίκος Αναστασίου, ο οποίος ήταν δωδέκατος στη γενική κατάταξη. Τα νέα του τουρνουά ήταν η συμμετοχή δύο νέων προσώπων, του Αλέξανδρου Μουζακίδη και του Θεμιστοκλή Κολαρίδη. Να τους ευχηθούμε καλή επάνοδο στην αγωνιστική δράση, και καλές παρτίδες. Με αυτά και με αυτά 5-2!!

Όπως και τα παλιά ωραία ανέκδοτα, έτσι και στη προκειμένη περίπτωση, δεν έδειχνε τίποτα να μπορεί να αλλάξει τη ροή της ιστορίας μας. Ωστόσο στο Ομαδική Μάχη 11o Διασυλλογικό Τουρνουά Rapid που διεξήχθηκε στις 7/03/2021 ο ΣΟ Σαλαμίνας συμμετείχε με βασικές ελλείψεις παικτών, καθώς οι 2 μετρ δεν μπορούσαν να αγωνισθούν. Πάραυτα το αγαπημένο σωματείο του νησιού μας κατέλαβε τη πρώτη θέση λόγω της μαζικής υπερπροσπάθειας, όλων των συμμετεχόντων αθλητών του, που έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να καλύψουν το κενό που άφησαν οι δυο τρανταχτές απουσίες. Πρώτη θέση λοιπόν ανάμεσα σε 18 σωματεία από όλη την Ελλάδα και σύνολο 235 σκακιστών(τέταρτη θέση για την Ακαδημία Πύργου).Σε ατομικό επίπεδο τις πρώτες τρεις θέσεις τις κατέλαβαν οι Αλέξανδρος Βλαστός, Κουτράκης Σταμάτιος(ο υποφαινόμενος) και ο Γιάννης Βεζυρόπουλος, καταλαμβάνοντας σε συλλογικό επίπεδο την όγδοη, δέκατη τρίτη και δέκατη τέταρτη θέση αντίστοιχα. Συνολικά λοιπόν έγινε το 6-2!!
Στα 3 τελευταία διαδικτυακά τουρνουά συμμετείχαν, οι δύο μετρ μας ο Νίκος Μπεγνής και Θανάσης Καραγιάννης, καθώς και οι Κουτράκης Σταμάτης, Π. Πυρομάλλης, Α. Βλαστός, Α. Βυζανιάρης, Ι. Σταθάκης, Ν. Εριόν, Ν. Αναστασίου, Θ. Μπαρούς, Π. Παπαμιχαήλ, Ι. Βεζυρόπουλος, Μ. Κοκλιώτη, Θ. Τουρτίδης, Α. Μουζακίδης, Θ. Κολαρίδης, Ελισάβετ Μαγιάτη, Έυα Παπαμιχαήλ και πολλοί άλλοι. Από τους λιλιπούτειους σκακιστές του συλλόγου μας ο Κώστα Σπυρόπουλος, ο Σιδέρης Ευάγγελος και ο Ορφέας Γκούντουλας.

Στην ομαδική μάχη 12ο Διασυλλογικό RAPID που έγινε στις 14/3 ο ΣΟ.Σαλαμίνας ήρθε στην τρίτη θέση. αγωνίστηκαν 216 σκακιστές από 18 ομάδες. Πρώτη η Σκακιστική Ακαδημία Πύργου, συγχαρητήρια στα παιδιά του πύργου, Δεύτερος ο ΣΟ.Αθηνών, και τρίτος ο ΣΟ.Σαλαμίνας. Με την ομάδα μας αγωνίστηκαν 18 αθλητές, σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε η Μαρία Κοκλιώτη 6η στον Όμιλο με 12 πολύτιμους βαθμούς.
Στην Ομαδική Μάχη 13ο Διασυλλογικό Rapid ο ΣΟ Σαλαμίνας επέστρεψε στην κορυφή κατακτώντας την πρώτη θέση από 18 ομάδες με 146 βαθμούς, Δεύτερη η ομάδα Pirgoschess Academy με 136 Βαθμούς Τρίτη η ομάδα Sparta chess Club με 134 βαθμούς.
Έπαιξαν 234 αθλητές από 18 ομάδες, στην πρώτη δεκάδα από όλους τους αθλητές είχαμε 3 σκακιστές του ΣΟ Σαλαμίνας .
Ήταν μια εξαιρετική εμφάνιση όλων των σκακιστών μας.

Στη λοιπή σκακιστική επικαιρότητα έχουμε την ατομική διάκριση του αθλητή του ΣΟΣ Βασίλειου Φράγκου στο ισχυρό διαδικτυακό τουρνουά της Καβάλας που κατέλαβε τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε πλήθος δυνατών και έμπειρων σκακιστών. Έτσι λοιπόν στις 7 Μαρτίου έγινε με 109 συμμετοχές το 7ο Tουρνουά Rapid (διαδικτυακό) στη μνήμη του Γενικού Γραμματέα του Σ.Ο. Καβάλας Δημήτρη Τσολακίδη που έφυγε από τη ζωή το 2014 σε ηλικία 52 ετών. Πρώτος νικητής με 7/7 αναδείχθηκε ο Άρης Δόρφανης και δεύτερος με 6/7 ο Βασίλης Φράγκος. Ακολούθησαν στην 3η – 7η θέση με 5,5/7 οι Θωμάς Καραγιάννης, Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος, Βασίλης Σταμάτης, Δημήτρης Ζησιάδης και Σταυρούλα Τσολακίδου (1η γυναίκα). Στις ειδικές κατηγορίες νικητές ήταν ο Φίλιππος Οικονομόπουλος (1ος Κ18) και ο Νίκος Κούτλας (1ος Κ16) με 5/7, η Βάλια Αποστολακάκη (1η Κ18), η Ιωάννα Αγγελακοπούλου (1η Κ16) και ο Γιάννης Μαργαρίτης (1ος Κ12) με 4,5/7, και η Ευαγγελία Σίσκου (1η Κ12) και ο Χαράλαμπος Παπακυριακού (1ος Κ10) με 4/7. Περισσότερα για τις συνεχόμενες ατομικές διακρίσεις των αθλητών του συλλόγου στο επόμενο φύλλο

Ο φαρμακοποιός και αθλητής
του ΣΟ Σαλαμίνας
Κουτράκης Σταμάτιος

error: Content is protected !!