ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΗΣ ΑΜΑΘΕΙΑΣ Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ
ΑΡΘΡΑ (ΕΙΔΗΣΕΙΣ)ΕΛΛΑΔΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ 27 Ιανουαρίου 2026 fonisalaminas

του Γρηγόρη Καπετανάκη
Δημοσιογράφος Ραδιοφωνικός Παραγωγός
Τέως Αντιδήμαρχος Οικονομικών
Είχα πει ότι δεν θα ασχοληθώ άλλο με τη Δημοτική Αρχή αφού ότι και να πει κανείς πάει στο βρόντο…
Από τη στιγμή όμως που αναφέρθηκε το όνομά μου και μάλιστα κατα την απουσία μου στο πρόσφατο ΔΣ δεν γίνεται να μην απαντήσω!
Την περίοδο που ήμουν Αντιδήμαρχος Οικονομικών η τότε ΔΑ, όπως και οι προηγούμενες και η επόμενη της κ. Νάννου, δεχόμασταν έλεγχο από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου προκαταβολικά για κάθε μορφής δαπάνη του Δήμου μας. Πότε δεν πληρώθηκε ένταλμα χωρίς έγκριση της επιτρόπου.

Ο έλεγχος αυτός που γινόταν είχε προληπτικό χαρακτήρα ελέγχοντας τις δαπάνες ΠΡΙΝ γίνουν.
Μετά όμως την 1 Ιανουαρίου 2019 η θέση του επιτρόπου καταργήθηκε και ο έλεγχος γινόταν περιστασιακά και δειγματοληπτικά, αποκτώντας έτσι κατασταλτικό χαρακτήρα.
Αυτό επέτρεψε στην τωρινή ΔΑ να ξεκινήσει χορό απ’ ευθείας αναθέσεων όπως τη βόλευε!
Γι’ αυτό κ. Δήμαρχε μην τα βάζετε όλα σε ένα τσουβάλι και αρχίστε, έστω και τρία χρόνια πριν τη λήξη της θητείας σας, να ενημερώνεστε ουσιαστικά και να μην φορτώνετε τις ΔΙΚΕΣ σας ευθύνες στους προηγούμενους ή στους υπαλλήλους του Δήμου!

Λυπάμαι κ. Δήμαρχε αλλά τώρα τον λόγο τον έχει η δικαιοσύνη και εγώ ο αμαθεις στην ποιό σκληρή περίοδο του Δήμου μας δεν κατηγορήθηκα για κανένα οικονομικό λόγο αλλά και κανένας υπάλληλος.
Εσείς όμως πρωτοτυπειτε για πρώτη φορά κ. Δήμαρχε.
Μπορεί να μας κατηγορείτε για αμάθεια, όμως εσείς είστε ημιμαθής και αυτό είναι χειρότερο!..
Ελπίζω ότι θα γίνει έλεγχος και στα υπόλοιπα χρονια της θητείας σας να δούμε τελικά ποιοι αγαπούσαν την ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ….





