του Ντίνου Σ. Κουμπάτη
Ένας άνδρας στη Σουηδία βρίσκεται υπό κράτηση, ύστερα από κατηγορίες ότι υποχρέωνε τηΝ σύζυγό του σε σεξουαλικές πράξεις με περισσότερους από 120 άνδρες σε διάστημα ετών.
Οι πράξεις φέρονται να πραγματοποιήθηκαν τόσο σε προσωπικές συναντήσεις όσο και μέσω διαδικτυακών πλατφορμών, σύμφωνα με το σουηδικό πρακτορείο NTB.
Η γυναίκα, η οποία μόνη της κατήγγειλε τα γεγονότα στην Αστυνομία, δήλωσε σε σουηδικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι σε αρκετές περιπτώσεις βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών και αλκοόλ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανακαλέσει πλήρως τα γεγονότα.

Παρελθόντων των αρχαίων χρόνων, η γυναίκα, και ιδιαίτερα από την εποχή τού Μεσαίωνα και εκεί θεωρήθηκε ως πλάσμα κατώτερης αξίας και δέχθηκε παντός είδους απαξίες, ταπεινώσεις, βιαιοπραγίες και εκμεταλλεύσεις.
Έστω δε, και αν όλα αυτά φαίνονται σαν εφιάλτες, οι οποίοι έπαυσαν να υφίστανται, όταν επιτέλους οι γυναίκες ξεσηκώθηκαν και διεκδίκησαν τα δικά τους δικαιώματα, έστω και αν γενικότερα δικαιώθηκαν και εν πολλοίς δικαιώθηκαν και θεωρήθηκαν ισότιμες ως προς το ανδρικό φύλο, φαίνεται, -εκ των γεγονότων-, πως η αποκατάσταση είναι κυρίως αποτέλεσμα νομικών κανόνων και όχι πάντα και από όλους αποδεκτή.

Όσο για την σύγχρονο κοινωνία, το γεγονός δεν φαίνεται να την απασχολεί ιδιαίτερα και αυτό το αντιμετωπίζουμε καθημερινώς σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι άντρες συνεχίζουν, ενδομύχως και επικαλύπτοντες καταλλήλως τις απόψεις τους, να αμφισβητούν, κατά πολλούς τρόπους, την ισότητα των δύο φύλων.





