ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑ … ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑ …
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Μας ανησυχεί η αποκάλυψη, -σύμφωνα πάντα με τις στατιστικές-, πως σήμερα βρισκόμαστε στην δεινή θέση να έχουμε σαν κράτος και... ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑ …

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Μας ανησυχεί η αποκάλυψη, -σύμφωνα πάντα με τις στατιστικές-, πως σήμερα βρισκόμαστε στην δεινή θέση να έχουμε σαν κράτος και σαν έθνος, 42% λιγότερες γεννήσεις, στη χώρα μας από το 2009 και διπλάσιους θανάτους.

Μία χώρα, η οποία αργοσβήνει, γιατί με την πάροδο φθίνει σε πληθυσμό, και το ελληνικό στοιχείο, διαρκώς βρίσκεται σε πτώση, έως ότου σβήσει τελείως.

Πού οφείλεται αυτό το οδυνηρό γεγονός; Βιαστικοί και χωρίς μελέτη και κρίση, κάποιοι λένε πως αυτό συμβαίνει, καθώς οι νέοι Έλληνες, αποφεύγουν και να παντρεύονται, -αφού όλα είναι ελεύθερα καθώς και η συμβίωση, άνευ γάμων, και παράλληλα αποφεύγουν τις δεσμεύσεις μέσω παιδιών για να νιώθουν ανεξάρτητοι, χωρίς υποχρεώσεις,



Ο Πρωθυπουργός μας, μάλιστα, σκέφτηκε, προς αποφυγήν αυτού του κακού, να συμβάλλει με οικονομική ενίσχυση τύπου «κουμπαρά», στον οποίον κάτι λίγα θα βάζει η Κυβέρνηση και οι γονείς θα μπορούν να μετέχουν με όποιο συμπληρωματικό ποσόν θέλουν ή μπορούν, ώστε στα δέκα οκτώ του χρόνια ένα παιδί σήμερα, να έχει ένα μικρό ποσόν, αύριο, να αντιμετωπίσει το μέλλον του.

Συχνά, πάντως, οι νέοι, όταν ερωτώνται γιατί δεν παντρεύονται και γιατί αποφεύγουν (;) τα παιδιά, άλλες αιτίες προβάλλουν, οι οποίες μάλιστα έχουν και απόλυτη σχέση με το οικονομικό πρόβλημα, το οποίο όλο και περισσότερο και εντονότερα αντιμετωπίζουν όχι μόνον οι Έλληνες, αλλά λίγο έως πολύ και πολλοί άλλοι λαοί.



Όταν ένας νέος, ή μία νέα αποφασίζει, σήμερα, να παντρευτεί, αυτό το πραγματοποιεί αφού πρώτα κάτσει και υπολογίσει με σοβαρότητα τις συνέπειες του εγχειρήματος, κάτω από τις οικονομικές συνθήκες, τις οποίες πρόκειται να αντιμετωπίσει

Ένα παράδειγμα, είναι το αν παντρευτούν δύο νέοι, οι οποίοι και οι δύο εργάζονται, και έχουν την καλή τύχη να λαμβάνουν, -για παράδειγμα-, από 700 ευρώ τον μήνα, ήτοι 1400 και οι δύο, κάθονται και υπολογίζουν, και συμπεραίνουν και αποφασίζουν το «ναι» ή «όχι».

Σύμφωνα τώρα με τα δεδομένα, χρειάζονται τουλάχιστον από 400 έως 500 ευρώ τον μήνα για ενοίκιο σπιτιού. Για να διατραφούν, δεν νομίζουν ότι και 10 ευρώ την εβδομάδα είναι πολλά, οπότε συνυπολογίζονται άλλα 400 ευρώ. Φτάσαμε αισίως στα 800 με 900 ευρώ.



Ας περάσουμε στους διάφορους κρατικούς φόρους, στις κρατήσεις, στην ΔΕΗ, στην ΕΥΔΑΠ, στα δημοτικά τέλη, ακόμη και την ΕΡΤ που πληρώνουμε και ας μην την ακούμε ή την βλέπουμε, στα έξοδα κίνησης, -γιατί και οι δουλειές δεν βρίσκονται και δίπλα στο σπίτι σου, πού έχει φτάσει το ποσόν των εξόδων;

 Σκέψου τώρα, αν μπορούν να αποκτήσουν έστω και ένα παιδί, με όλα τα έξοδα, καθημερινώς, τα οποία αυτό συνεπάγεται, και με μόνο βοήθημα το άνοιγμα ενός κουμπαρά που δύσκολο θα είναι αν και αυτός φτάσει στο προσδοκώμενο.

error: Content is protected !!