Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ
Το σχόλιο της ημέρας 4 Οκτωβρίου 2026 fonisalaminas
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη
Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες χώρες-μέλη τής Ευρωπαϊκής Ένωσης, αμφισβητούν την πρόοδό της και φοβερίζουν εμμέσως πλην σαφώς την αποχώρησή τους, οι εκτός ηπείρου, φαίνεται πως τοποθετούν πολύ ψηλά αυτήν και την ευημερία της.
Παράδειγμα ο Καναδάς, ο οποίος αντιπαρερχόμενος το γεγονός ότι η χώρα του ανήκει σε άλλη ήπειρο και πως, όσο και αν θαυμάζει, δεν είναι δυνατόν να γίνει ευρωπαϊκή χώρα και μέλος της, είχε την φαεινή ιδέα να το πράξει και ανακοίνωσε πως εξετάζει μία προοπτική, η οποία θα μπορούσε να φέρει πολύ πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την χώρα του.

Ο Καναδός πρωθυπουργός έχει εκφράσει την πρόθεση να επιδιώξει μια νέα μορφή συνδεδεμένης ή «associate» συμμετοχής στην Ε.Ε., ιδέα που έχει ήδη αντιμετωπιστεί θετικά από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν, η οποία επίσης πιστεύει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση αντικαθιστά τον Παράδεισο επί Γης.
Άντε λοιπόν, σιγά-σιγά και οι υπόλοιπες χώρες του κόσμου να το σκεφτούν λογικά και σωστά και να προσαρτηθούν και αυτές, για να προκόψουν όλες τους, όπως προκόβουμε και εμείς.





