Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ! Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ!
Δεν αρκεί να διαπιστώνουμε την αποτυχία. Έχουμε ευθύνη, όλοι οι δημότες, να διεκδικήσουμε την πολιτική αλλαγή στη διοίκηση του δήμου Η κατάσταση στον Δήμο... Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ!

Δεν αρκεί να διαπιστώνουμε την αποτυχία. Έχουμε ευθύνη, όλοι οι δημότες, να διεκδικήσουμε την πολιτική αλλαγή στη διοίκηση του δήμου

Η κατάσταση στον Δήμο Σαλαμίνας δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται πλέον με ευχολόγια και επικοινωνιακές διακηρύξεις. Η καθαριότητα παραμένει ανοιχτή πληγή, οι ανάγκες του δημοτικού στόλου απορροφούν σημαντικούς πόρους χωρίς τα ανάλογα αποτελέσματα,  οι υποδομές απαιτούν παρεμβάσεις και οι δημότες εξακολουθούν να ζητούν απαντήσεις για τη διαχείριση των χρημάτων τους. Απαντήσεις που δεν δίνονται αλλά αντίθετα στρεβλώνεται η πραγματικότητα που όλοι βλέπουμε και βιώνουμε.



Την ίδια ώρα, οι αποφάσεις της δημοτικής αρχής, οι απευθείας ή και στο «μιλητό» αναθέσεις, οι δαπάνες συντήρησης οχημάτων και η αποτελεσματικότητα των δημοτικών υπηρεσιών πρέπει να τίθενται υπό συνεχή και αυστηρό έλεγχο.

Αυτά δεν είναι ζητήματα πολιτικής αντιπαράθεσης. Ούτε τοξικότητας όπως αρέσκεται να τα παρουσιάζει η νυν δημοτική αρχή. Είναι ζητήματα διοίκησης, διαχείρισης δημόσιου χρήματος και καθημερινής ζωής των κατοίκων. Όταν τα προβλήματα επαναλαμβάνονται, οι εξηγήσεις δεν επαρκούν και η λογοδοσία δεν απαντά στα πραγματικά ερωτήματα, τότε η πολιτική ευθύνη γίνεται αναπόφευκτη για τους διοικούντες.



Οι δημότες όμως, δεν έχουμε υποχρέωση να συνηθίσουμε την κακή λειτουργία του Δήμου. Έχουμε καθήκον να απαιτήσουμε την αλλαγή της.

Αυτό, όμως, προϋποθέτει κάτι περισσότερο από την κριτική. Προϋποθέτει τη σύμπραξη των αυτοδιοικητικών δυνάμεων που διαφωνούν με τη σημερινή πορεία. Χωρίς προσωπικούς ανταγωνισμούς, χωρίς μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες και χωρίς αποκλεισμούς.

Χρειάζεται κοινή πολιτική πρωτοβουλία, με επικεφαλής που να διαθέτει την  απαραίτητη αυτοδιοικητική εμπειρία, να έχει γνώση των προβλημάτων και την ικανότητα να συγκροτήσει μια διοίκηση με συγκεκριμένες προτεραιότητες.

Ποιες είναι αυτές; Οι πρώτες δεσμεύσεις μιας νέας δημοτικής αρχής θα πρέπει να είναι:



Ο Πλήρης έλεγχος των δημοτικών δαπανών και των συμβάσεων. Ένα πραγματικό σχέδιο εξυγίανσης της καθαριότητας. Διαφάνεια σε κάθε ανάθεση και κάθε οικονομική απόφαση. Ιεράρχηση έργων με βάση τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών. Τακτική δημόσια λογοδοσία για την πορεία και το κόστος κάθε δράσης.

Η Σαλαμίνα δεν χρειάζεται άλλη μία εναλλαγή προσώπων στις ίδιες πρακτικές. Χρειάζεται αλλαγή διοικητικής νοοτροπίας και συγκεκριμένο σχέδιο για την επόμενη ημέρα.

Έχουμε όλοι οι δημότες καθήκον και υποχρέωση να εργαστούμε για την απαλλαγή του Δήμου από μια διοίκηση  πολιτικά φαύλη και αλαζονική και αποδεδειγμένα ανεπαρκή μέσα από τις επιλογές και τα αποτελέσματά της.

Δεν είναι προσωπική υπόθεση κανενός. Είναι υπόθεση του τόπου.

Νίκος Γιαννόπουλος

error: Content is protected !!