ΑΦΡΙΚΗ ΔΙΧΩΣ COVID;
Το σχόλιο της ημέρας 11 Απριλίου 2022 fonisalaminas
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη
Ωραίο και αυτό!
Ενώ σε όλον τον υπόλοιπο κόσμοι οι Άνθρωποι αποδεκατίζονται ένεκα του κορωνοϊού, ο οποίος άλλο δεν κάνει παρά να μεταλλάσσεται και ενώ κάθε μετάλλαξή του ενώ είναι ελαφρότερη, να στέλνει στον Άδη πολυπληθέστερους των πρώην, ασθενείς, η Αφρική, από την Σαχάρα και κάτω, φαίνεται να έχει ξεπεράσει το πρόβλημα, το οποίο μάλιστα την άγγιξε μάλλον επιδερμικά, όπως μας έλεγαν και οι δικοί μας επιστήμονες, ή τουλάχιστον μερίδα τους, οι οποίοι ισχυρίζονταν πως επρόκειτο για ένα πρόβλημα με ελαφρές περιπτώσεις, παρ’ εκτός μερίδας ηλικιωμένων, αρχικά από εβδομήντα-πέντε και επάνω, για να ανακαλυφθεί, τέλος, πως ο ιός εκλαμβάνει ως υπερήλικες και τους άνω των πενήντα.
Η έγκριτη εφημερίδα «Times» της Νέας Υόρκης, αναρωτιέται πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό, λαμβάνοντας ως πρότυπο την Σιέρα Λεόνε, χώρα οκτώ εκατομμυρίων κατοίκων και με πλήρως εμβολιασμένο εκ του πληθυσμού της, το δέκα τέσσερα τοις εκατό, με σχετικώς ελάχιστα κρούσματα και μηδενικές νοσηλείες.
Εκεί, όλα είναι ελεύθερα και όσοι μετέχουν εορτασμών, ταφών και ξεφαντωμάτων, δεν υπόκεινται σε προληπτικά ή κατασταλτικά μέτρα. Αλλά και η Νότια Αφρική με σύνολο τριάντα τοις εκατό πλήρως εμβολιασμένων, δεν απολείπεται της Δυτικής σε τύχη. Και το ποσοστό θανάτων, στην υποσαχάρια Αφρική, θεωρείται έως ασήμαντο.
Ειρήσθω εν παρόδω, δε, ότι η Αφρική κατ’ αυτάς, αρνήθηκε να προμηθευτεί άλλα εμβόλια, καθώς οι κάτοικοί τους τα περιφρονούν και ωστόσο επιβιώνουν. Τι συμβαίνει λοιπόν με αυτόν τον παράξενο ιό, ο οποίος άλλα μας αφήνει να ανακαλύπτουμε γι’ αυτόν και μας διαψεύδει πάντα;
Μήπως δεν ήταν βέβαιον πως θα τον αφάνιζαν από προσώπου Γης τα εμβόλια; Πάμε στην τέταρτη δόση και αυτός …μας βγάζει τη γλώσσα του.
Οι θάνατοι, οι προερχόμενοι από αυτόν, αυγατίζουν αντί να μειώνονται. Κάθε πρόβλεψη των διακεκριμένων επιστημόνων μας, λίγο έως πολύ διαψεύδεται από τα καμώματά του.
Πώς θα τον αντιμετωπίσουμε, λοιπόν;