ΖΟΦΕΡΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ
Το σχόλιο της ημέρας 26 Απριλίου 2022 fonisalaminas
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη
Όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό συζητείται «το τέλος του κόσμου» μας, κάτω από διάφορες συνθήκες και προϋποθέσεις. Αν οι πόλεμοι κατακλύζουν τον πλανήτη, καθώς δεν είναι μόνο η ρωσσο-ουκρανική σύρραξη, αν το οικονομικό κραχ μπορεί να εκσπάσει ανά πάσα στιγμή και αν η κυρία Λεπέν υπερκεράσει στις γαλλικές εκλογές τον κύριο Μακρόν, ουδείς λόγος ανησυχίας υπάρχει για την Ανθρωπότητα όλη, γιατί και πάλι θα βρεθεί τρόπος να επιβιώσουμε.
Οι μεγάλες ανησυχίες έγκεινται πλέον στις παντός είδους πανδημίας, οι οποίες βρίσκονται καθ’ οδόν να μας πλήξουν και επελαυνομένων των οποίων, ο κορωνοϊός θα θεωρείται ένα απλό «γεγονός», όπως προβλέπει ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ, Κλάους Σβαμπ.
Ήδη και προσφάτως μάλιστα, ο κύριος Μπιλ Γκέιτς γνωστοποίησε ότι προετοιμάζει μία ομάδα 3.000 επιστημόνων για να αντιμετωπίσει την επόμενη πανδημία, μη παραλείποντας να αναφερθεί ότι αυτή μπορεί να είναι και «κυβερνοπανδημία». Για την έγκαιρη αντιμετώπισή της μάλιστα καλεί τις πλούσιες χώρες να επενδύσουν οικονομικά το εγχείρημα αυτό, καταβάλλοντας κάποια ποσά χρηματικής ενίσχυσης και το Ίδρυμά του.
Αμέσως μετά, έρχεται ένα video μέσω διαδικτύου, το οποίο παρουσιάζει τον Κλάους Σβαμπ να μιλά για μια πανδημία η οποία θα κάνει τον κορωνοϊό να φαίνεται ως μια… «μικρή ενόχληση». Ο κύριος Κλάους Σβαμπ, οικονομολόγος, είναι και ο ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και άλλων Ιδρυμάτων, ο οποίος προανήγγειλε το συμπαντικό αυτό κακό με αυτά τα λόγια: «Όλοι γνωρίζουμε παρ’ όλα αυτά δεν δίνουμε επαρκή προσοχή στο τρομακτικό σενάριο μιας συνολικής κυβερνοεπίθεσης η οποία θα φέρει πλήρες χάος στην παροχή ενέργειας, στις μεταφορές, στις υγειονομικές υπηρεσίες και στο σύνολο της κοινωνίας μας. Η κρίση του Covid-19 από αυτή την άποψη θα φαίνεται ως μια μικρή ενόχληση, συγκριτικά με μια μεγάλη κυβερνοεπίθεση. Η αξιοποίηση της Covid-19 σαν έγκαιρη ευκαιρία που θα αποδώσει μαθήματα για την κοινότητα της κυβερνοασφάλειας μπορεί να σχεδιάσει και να βελτιώσει την ετοιμότητά μας για μια ενδεχόμενη κυβερνοπανδημία».
Και όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, ενός κακού, μύρια άλλα έπονται.