“Ελληνική Γαστρονομική Εβδομάδα” σε ετήσια βάση για την προβολή της ελληνικής κουζίνας στο εξωτερικό “Ελληνική Γαστρονομική Εβδομάδα” σε ετήσια βάση για την προβολή της ελληνικής κουζίνας στο εξωτερικό
«Ελληνική Γαστρονομική Εβδομάδα» για την προβολή της ελληνικής κουζίνας στο εξωτερικό θα διοργανώνεται κάθε χρόνο, στο πλαίσιο μιας κοινής προσπάθειας γαστρονομικής διπλωματίας στην οποία... “Ελληνική Γαστρονομική Εβδομάδα” σε ετήσια βάση για την προβολή της ελληνικής κουζίνας στο εξωτερικό

«Ελληνική Γαστρονομική Εβδομάδα» για την προβολή της ελληνικής κουζίνας στο εξωτερικό θα διοργανώνεται κάθε χρόνο, στο πλαίσιο μιας κοινής προσπάθειας γαστρονομικής διπλωματίας στην οποία συμμετέχουν οι Περιφέρειες, το Υπουργείο Εξωτερικών με τα κατά τόπους προξενεία και οι Έλληνες επαγγελματίες του χώρου της εστίασης.

Ειδικότερα, η καθιέρωση του θεσμού της. Η καθιέρωση του θεσμού της «Ελληνικής Γαστρονομικής Εβδομάδας» αποφασίστηκε σε συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος του ΔΣ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις», Κωνσταντίνος Μουζάκηςο αρχιμάγειρας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Βασίλης Μπέκας, ο σεφ Στέλιος Μαστοράκος, ειδικευμένος σε θέματα μαζικής εστίασης καθώς και ο Κυριάκος Μαριδάκης, αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος «Σαλαμίς 2500 Χρόνια» με το γενικό γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του ΥΠΕΞ, Γιάννη Χρυσουλάκη.

Όπως αποφασίστηκε, στο πλαίσιο της Εβδομάδας, θα διοργανώνονται κάθε χρόνο διάφορες εκδηλώσεις για την προβολή της ελληνικής κουζίνας στο εξωτερικό, σε συνεργασία με τις περιφέρειες και με τη στήριξη των ελληνικών πρεσβειών και προξενείων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η δράση θα προβάλει την ελληνική γαστρονομία και τα παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, τοποθετώντας τα στο επίκεντρο του τουριστικού προϊόντος της χώρας.



Ο κ. Χρυσουλάκης επεσήμανε τον ρόλο της γαστρονομίας στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας, τα οποία δημιουργούν ένα μοναδικό αφήγημα για τη χώρα που έχει θετική επίδραση στην εικόνα της και ταυτόχρονα ευνοεί ευκαιρίες οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Ακόμη, τόνισε ότι η γαστρονομία αποτελεί μέρος της δημόσιας διπλωματίας της Ελλάδας, καθώς συνδέεται με την πολιτιστική κληρονομιά, τις αξίες, αλλά και την ταυτότητα ενός τόπου, και έτσι, εντάσσεται στο σχέδιο των επικοινωνιακών δράσεων της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, τόσο μέσα από το δίκτυο των Γραφείων Δημόσιας Διπλωματίας στο εξωτερικό, όσο και μέσα από το δίκτυο των Αποδήμων Ελλήνων που δραστηριοποιούνται στον χώρο.

Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη
πηγή : Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας
ertnews.gr

error: Content is protected !!