ΚΑΙ …ΣΚΟΥΛΙΚΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ
Το σχόλιο της ημέρας 26 Νοεμβρίου 2022 fonisalaminas
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη
Είναι γεγονός, πλέον, το ότι η Επιστήμη τού προκεχωρημένου εικοστού πρώτου αιώνα μας, έχει τρέξει τόσο πολύ που όλοι εμείς, τα ελάχιστα ανθρωπάκια, με τις φτωχές και ανεπαρκείς γνώσεις, παραμένουμε, μπροστά της, ενεοί.
Σήμερα, η Επιστήμη μπορεί με απόλυτη ακρίβεια να προκαθορίζει το μέλλον μας, και όχι όπως παλιά που επί σειράν ετών, ο αρχαίος μας πρόγονος και μαθηματικός Αρχιμήδης, εις μάτην προσπαθούσε να τετραγωνίσει τον κύκλο παρά θιν αλός και του χάλαγαν τα επί της άμμου σχέδιά του τα παιχνιδιάρικα θαλάσσια κυματάκια.
Μειράκια οι Ιπποκράτης και Γαληνός, -μπροστά στους πανεπιστήμονες του αιώνα μας, οι οποίοι θεραπεύουν πάσαν αρρώστιαν και ό,τι άλλο προκύψει και-, συνιστούσαν τις ελιές για βιταμίνες. Σήμερα, διατροφολόγοι, διαιτολόγοι, φαρμακοποιοί και φαρμακευτικές εταιρίες, έχουν ανακαλύψει αντίδοτα, τα οποία θεραπεύουν τους πάντες και τα πάντα.
Άλλωστε, πώς θα ήταν δυνατόν να πετάμε στο Διάστημα, να ξεπερνάμε το φράγμα του ήχου, να μπορούμε πατώντας ένα κουμπί να εξαφανίζουμε από προσώπου Γης ολόκληρους πληθυσμούς και τόπους, εξαπολύοντας μία πυρηνική ρουκέτα;
Αυτό, το οποίο δεν έχει ακόμη κατορθώσει η Σύγχρονη Επιστήμη είναι να εξολοθρεύουμε δια μαγείας, φαινόμενα όπως η μόλυνση της ατμόσφαιρας, το επιλεγόμενο «φαινόμενο του θερμοκηπίου», την πείνα, και τον υπερπληθυσμό, -κατά κάποιους-, του πλανήτη μας.
Οι πάγοι λιώνουν, τα δάση καίγονται, η γη έπαψε να προσφέρει τα αγαθά της κι έχει σχεδόν καταντήσει χέρσα και τόσο μάλιστα που δεν θα βρίσκουμε σε λίγο καιρό τί να φάμε, όπως διατείνονται οι επαΐοντες. Ακόμη και τα ζώα δεν θα βρίσκουν χορτάρι, άσε δε που όπως απέδειξαν διαπρεπείς επιστήμονες τα «αέριά»-τους, επιβαρύνουν το περιβάλλον περισσότερο και από οιοδήποτε καυσαέριο.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι επιστήμονές μας και πάλι, σκέφτηκαν και έθεσαν σε πράξη την κατασκευή συνθετικών τροφίμων, επιστημονικώς προκυπτόντων από διάφορες ύλες, και γνωματεύοντες μάλιστα πως έχουν υπερδιπλάσιες βιταμίνες για τον άνθρωπο, από αυτές που του προσφέρουν τα παραδοσιακά φαγητά.
Ήδη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε πρόσφατα, ως τροφή των Ευρωπαίων πολιτών, την κατανάλωση σκουληκιών, γρύλων και ακριδών προκειμένου να αντέξει την μείωση της γεωργικής παραγωγής που προκάλεσαν οι κυρώσεις της στην Ρωσία.
Αλλά, είναι και γεγονός πως στις ΗΠΑ, νομιμοποιήθηκε η κυκλοφορία και κατανάλωση του συνθετικού κρέατος, από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων(FDA).
Ακόμη και ο δικός μας καθηγητής «ποιότητας τροφίμων», Ι. Τσακνής, σε τηλεοπτική εκπομπή δήλωσε πως «είναι βιολογικά νοστιμότατα», -αυτά τα συνθετικά τρόφιμα που σύντομα θα αντικαταστήσουν κάθε παλιό και ξεπερασμένο.
Άφησε, δε, να εννοηθεί πως, ένεκα της κλιματικής αλλαγής, και της αύξησης του πληθυσμού της Γης, θα επιβάλλεται πλέον να τρώμε όχι μόνο συνθετικά κρέατα, αλλά και διάφορα ωφέλιμα για την υγεία και διατροφή μας έντομα.
Επειδή, μάλιστα, τώρα επιβιώνουμε επί της Γης 8 δισεκατομμύρια άνθρωποι, και το 2050 θα φτάσουμε τα 10 δισεκατομμύρια, -πάντα σύμφωνα με αλάνθαστες επιστημονικές προβλέψεις-, αναρωτήθηκε: «Πώς θα τους θρέψουμε όλους αυτούς;».
Σκουλήκια, λοιπόν, σαύρες, σαμιαμίδια, και καλή μας όρεξη!