ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ… ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ…
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Καλό μήνα. Ο κουτσοφλέβαρος, κουτσά μπαίνει, με κρύα, ανέμους, βροχές και καταιγίδες στην ατμόσφαιρα, ενώ στις καρδιές μας συνεχίζει να... ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ…

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Καλό μήνα. Ο κουτσοφλέβαρος, κουτσά μπαίνει, με κρύα, ανέμους, βροχές και καταιγίδες στην ατμόσφαιρα, ενώ στις καρδιές μας συνεχίζει να βασιλεύει «μαύρος ουρανός».

Συμβαδίζουσες με τον καιρό, σφοδρή όψιμη καταιγίδα υποσχέσεων από όλα τα υποψήφια πολιτικά κόμματα, καθώς οι εκλογές φτάνουν όλο και πιο κοντά, υποσχέσεις για αυτονόητα, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν γίνει επί των ημερών τους, τα τελευταία δέκα χρόνια, -αν όχι και ανέκαθεν-, αλλά δεν έγιναν και βγαίνουν από την αποθήκη των εξαγγελιών για να ξανα-αποθηκευτών πάλι, αμέσως μετά από αυτές.



Σήμερα λοιπόν, πρωτομηνιάτικη υπόσχεση, αναμένεται ο υπουργός Περιβάλλοντος, -σύμφωνα πάντα με πληροφορίες-, να υποσχεθεί ό τι η Κυβέρνηση όπως πάντα, δεν θα εγκαταλείψει τον φτωχοποιημένο πολίτη και θα συμπαρασταθεί στα έξοδά του ως προς το ηλεκτρικό ρεύμα, μειώνοντας την επιδότηση, -πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες-,  κατά 50 % και κάτι, γιατί σιγά-σιγά, λέει-, βγαίνουμε από την κρίση.

Την ίδια στιγμή, ο γνωστός τραγουδιστής Τέρης Χρυσός, έδωσε συνέντευξη στην τηλεόραση,– και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει- τονίζοντας μεθ’ απελπισίας ότι με ένσημα σαράντα χρόνων, λαμβάνει σύνταξη εξακοσίων ευρώ τον μήνα, χάρηκε με την υπόσχεση της Κυβέρνησης να αυξήσει από Ιανουάριο τις συντάξεις, υπολόγισε πως θα έμπαιναν περίπου πενήντα ευρώ στον λογαριασμό του, αλλά φευ, πηγαίνοντας να εισπράξει, εισέπραξε τα ίδια τα παλιά και δεν ήταν και ο μόνος.



Ωστόσο, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, βρήκε λύση στο πρόβλημα των ηθοποιών, τους οποίους η κυβέρνηση με Διάταξη υποβίβαζε ως κατέχοντες γνώσεις Λυκείου αντί Πανεπιστημίου Στις άλλες χώρες, οι ηθοποιοί χαίρουν του πανεπιστημιακού διπλώματος, -όπως τα ο χαίρονταν και στην δική μας, και σέβονται την αξιοπρέπειά τους.

Υποσχέθηκε, λοιπόν, πως το πτυχίο τους θα συνεχίσει να θεωρείται πανεπιστημιακής αξίας, μέχρι και το 2025. Από εκεί και πέρα, θα ισχύσει η νέα διάταξη, τουλάχιστον ώσπου να έλθουν και άλλες εκλογές.



Οι υποσχέσεις μπορεί να χάνονται, αλλά η αξία τους κατά την ώρα της αναγγελίας τους, ποτέ. Και γεννούν ελπίδες. Και με ελπίδες δε, έχεις λόγους να ζεις και να περιμένεις.

error: Content is protected !!