ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ – ΛΙΓΗ ΘΛΙΨΗ ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ – ΛΙΓΗ ΘΛΙΨΗ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Υποστηρίζουν κάποιοι, της ζωής φιλοσοφούντες, πως γέλιο και θλίψη αντικαθιστούν το ένα το άλλο, πολλάκις δε, συναντώνται και συμβαδίζουν, καθώς... ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ – ΛΙΓΗ ΘΛΙΨΗ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Υποστηρίζουν κάποιοι, της ζωής φιλοσοφούντες, πως γέλιο και θλίψη αντικαθιστούν το ένα το άλλο, πολλάκις δε, συναντώνται και συμβαδίζουν, καθώς ενίοτε η ίδια αυτή ζωή, τα φέρνει το ένα δίπλα στο άλλο και δεν ξέρεις αν και πότε πρέπει να γελάσεις ή να κλάψεις. Έτσι και στις ημέρες μας. 

Διαβάζω, -και πάντα στις εφημερίδες-, πως μπήκαν κλέφτες σε διαμέρισμα, άρπαξαν κοσμήματα και σαν αντίδωρο άφησαν στους ιδιοκτήτες το όπλο τους. Η παροιμία λέει πως πρέπει να ξέρεις και να κλέβεις, αλλά και να κρύβεσαι…



Άλλοι πάλι, του ιδίου φυράματος, στην Θεσσαλονίκη αυτή τη φορά, μπήκαν σε κατάστημα εμπορικού κέντρου, νύχτα, ξερίζωσαν το χρηματοκιβώτιο με περιεχόμενο 228.000 ευρώ, το φόρτωσαν σε ενός, εξ’ αυτών, την πλάτη και εκεί που τόσκαγαν, τους τσάκωσε ο φύλακας. Φύλακας όμως δεν υπήρχε, φαίνεται στο «Θέατρο Τέχνης», και άνευ κινδύνου απήγαγαν την εκεί προτομή του Καρόλου Κούν!

Υπέβαλαν 3.000 αιτήσεις για να συμμεθέξουν στον διαγωνισμό της ΕΡΤ για την Γιουροβίζιον, επελέγη τελικά ένα δεκαεξάχρονο αγόρι, το τραγούδι είναι γραμμένο στα αγγλικά, -καθώς εμείς δεν έχουμε στη γλώσσα μας τις κατάλληλες λέξεις και έννοιες να εκφρασθούμε-, και το πιο αστείο ήταν πως στην επταμελή κριτική επιτροπή, μετείχε μόνον ένας μουσικός! Υπερτερούσαν οι επί παντός επιστητού ειδήμονες.



Το επόμενο είναι μάλλον κωμικοτραγικό. Παραμονή Χριστουγέννων, στην Κυψέλη, βραχυκύκλωσαν τα ηλεκτρικά καλώδια πολυκατοικίας, κόπηκε το ρεύμα, ενημέρωσαν την ΔΕΔΗΕ, κανείς δεν έδωσε σημασία, κι αφού δημιούργησαν θέμα στον Τύπο, μετά σαράντα ημέρες, πήγαν και αποκατέστησαν την βλάβη. Όμως δυό-τρία διαμερίσματα, ακόμη δεν έχουν δει «το φως το αληθινό». Χειμώνας, αρρώστιες, ασθενείς, αλλά για κάποιους φαίνεται πως  …πέρα βρέχει.

Χειμώνας λέω, και η ΕΜΥ απειλεί με «Μπάρμπαρα» ή «μαύρο χιόνι», καθώς έχει γίνει εξπέρτ στις ονοματοδοσίες, αλλά τελευταία, μετεωρολόγοι της, εκφέρουν διιστάμενες για τον καιρό απόψεις.

Και τα θλιβερά, με την σειρά τους. Ο πληθωρισμός πέφτει, -μας λένε-, αλλά ανεβαίνουν τα πάντα, η βενζίνη πάει ένδοξα και πάλι προς τα  2,50, τα τρόφιμα βάζουν φτερά και πετάνε, τα επιτόκια ανεβαίνουν κατά 50 και, ανά μονάδα βάσης, και οι άστεγοι σε λίγο θα μας περισσεύουν, -ευτυχώς όμως που η Κυβέρνηση προσανατολίζεται σε κάλυψη, των ήδη υπαρχόντων αστέγων -, με 72 εκατομμύρια ευρώ.



Από την άλλη πλευρά, οι συνταξιούχοι, οι οποίοι θα ευεργετηθούν αυτό το Πάσχα, θα είναι 140.000 επί του συνόλου, και αντί 800 θα λάβουν μόνο 300 ευρώ και σε καλή μεριά, -όπως λένε.

Το τελευταίο θλιβερό, οι ηθοποιοί θα κατέβουν και πάλι σε απεργία, μαζί και οι καθηγητές της κρατικής Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, οι οποίοι απειλούν με παραίτησή τους. Η προχθεσινή απεργία εστέφθη με μοναδική επιτυχία, την οποία χάλασαν τα χημικά, τα οποία εκτόξευσαν εναντίον τους, για να διαλύσουν και αυτούς και τις απαιτήσεις τους.

Σε αυτή τη ζωή, λοιπόν, άλλοι γελούν και άλλοι θλίβονται. Εκ περιτροπής όμως, γιατί κύκλος είναι η ζωή και κύκλους κάνει.

error: Content is protected !!