ΔΥΟ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΝΤΙΝΟΥ ΚΟΥΜΠΑΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ
ΒιβλιοπαρούσιασηΕκδηλώσειςΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ 3 Απριλίου 2024 fonisalaminas
Γράφει η Λίλυ Νούραη
Στην Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών, παρουσιάστηκαν προχθές το βράδυ δύο νέα βιβλία του Ντίνου Κουμπάτη, μεταφρασμένα στην αλβανική γλώσσα από διακεκριμένους λογοτέχνες, τους Πέτρο Τσερκέζη και Κωστάκη Παπά, και με τους τίτλους «Του Έρωτα και της Ζωής» και «Με καλεί η Αγάπη».
Πρόκειται για δύο ποιητικές συλλογές διακοσίων τριάντα δύο σελίδων, οι οποίες περιλαμβάνουν περίπου ισάριθμα ποιήματα, τα οποία διακρίνονται για την ερωτική τους διάθεση και δημοσιευμένα τόσο στην ελληνική, όσο και την αλβανική γλώσσα, και τα οποία εκδόθηκαν αντίστοιχα, από τις έγκριτες αλβανικές εκδόσεις «Barletti» και «Best Sellers».
Η ωραία εκδήλωση της παρουσίασης, την οποία έφερε σε πέρας η κυρία Μυρσίνη Ράντου, με έναν υπέροχο τρόπο, πλαισιώθηκε με απαγγελίες από τα δύο βιβλία, μουσική για πιάνο και κιθάρα από την Χριστιάνα Μάνου, αλλά και κλασικές ερμηνείες από τις υψιφώνους Δήμητρα Βουδούρη και την Ιρλανδή υψίφωνο Hilin Leifsdotir σε συνθέσεις Παναγιώτη Καρούσου, και μελοποιημένα ποιήματα του ποιητή, από τον Γιώργο Βάσσο.
Ποίηση του Ντίνου Κουμπάτη, απήγγειλαν οι ηθοποιοί του Θεάτρου της Κούλουρης Μίτση Χριστοδούλου, Ηλιάνα Λάμπη, Χρήστος Νικητέας, και ο Festim Zace.
Για τον ίδιον τον ποιητή και τα έργα του, μίλησαν διακεκριμένοι φιλόλογοι και λογοτέχνες, όπως Πέτρος Τσερκέζης, Eriketa Qorlazja και Νέστωρ Δέδες
Η ηθοποιός Αρκύς Λάμπου διάβασε εισαγωγή στο έργο του ποιητή, της σπουδαίας Ποιήτρια Παναγιώτας Χριστοπούλου – Ζαλώνη, η οποία ήταν και η τιμωμένη της βραδιάς.
Η εκδήλωση, την οποία συντόνισαν οι κυρίες Lida Cibuku – Giati και Bukuri Bello, τελούσε υπό την αιγίδα του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, δια του προέδρου τους κυρίου Γιάννη Μαρωνίτη.
Οι καλεσμένοι, οι οποίοι είχαν υπερπληρώσει την τόσο φιλόξενη αίθουσα της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, πέρασαν δύο ευχάριστες ώρες, γεμάτες από μουσική και ποίηση.
Η λήξη της εκδήλωσης, χαρακτηρίστηκε από τις συζητήσεις των συμμετεχόντων με τον ποιητή, και την υπογραφή των βιβλίων του.