ANAΓΚΑΙΟΤΗΤΑ Η ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ANAΓΚΑΙΟΤΗΤΑ Η ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
του Μάνου ΔερτούζουΔημοτικού Σύμβουλου Ενώ ο Δήμος Σαλαμίνας  γνωρίζει από  τον Μάιο του 2023 για την κοινή Υπουργική απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Πολιτικής ... ANAΓΚΑΙΟΤΗΤΑ Η ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

του Μάνου Δερτούζου
Δημοτικού Σύμβουλου

Ενώ ο Δήμος Σαλαμίνας  γνωρίζει από  τον Μάιο του 2023 για την κοινή Υπουργική απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Πολιτικής  Προστασίας  , όσον αφορά τον  κανονισμό Πυροπροστασίας  ακινήτων εντός ή  πλησίον δασικών εκτάσεων, ενώ έχει ενημερωθεί  από 9/6 /2023  με εγκύκλιο από το Υπ. Περιβάλλοντος  αλλά   και από την 19/4/2024  με την   τελευταία εγκύκλιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος , έρχεται  σήμερα  ο Δήμος 13/5/2024   να ανακοινώσει  με προχειρότητα τις υποχρεώσεις των πολιτών  βάσει της εγκυκλίου , ξεχνώντας  όμως να αναφέρει τις υποχρεώσεις του Δήμου σε αυτή την Κοινή Υπουργική απόφαση οι οποίες είναι πολλαπλώς μεγαλύτερες!!!!.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι καταλυτική ημερομηνία για εκπόνηση αξιολόγησης – επικινδυνότητας  και υποβολή τεχνικής έκθεσης  των ιδιοκτητών έχει καταλυτική ημερομηνία ΜΕΧΡΙ 10/5/2024 , η οποία  όμως έχει λήξει!!!!!!

Η ανακοίνωση αυτή του Δήμου έρχεται 30 ώρες μετά το δικό μου live  που ανέφερα με λεπτομέρεια  για το θέμα το οποίο έχει προκύψει, κατηγορώντας την Δημοτική αρχή για την πλήρη  αμέλειά της , αλλά και τις τεράστιες υποχρεώσεις της  που απορρέουν από αυτή την Κοινή Υπουργική απόφαση .

Επειδή υπάρχουν διαμαρτυρίες  από τους πολίτες  οι οποίοι   δεν μπορούν να ανταποκριθούν λόγω οικονομικών δυσκολιών   στα περισσότερα σημεία   της εφαρμογής της συγκεκριμένου εγκυκλίου,

επειδή  υπάρχουν διαμαρτυρίες από σύνολο φορέων,

Επειδή σε περιοχές που αποτελούν οικιστικές πυκνώσεις ,   η αξιολόγηση της επικινδυνότητας συντάσσεται για το ΣΥΝΟΛΟ του οικισμού με μέριμνα του Δήμου , οποίος δεν έχει κάνει καμιά ενέργεια!!!!!

Εάν σεβόμαστε τους πολίτες ,  έστω και εκπρόθεσμα  θα πρέπει έκτακτα  να συγκληθεί το  Δημοτικό Συμβούλιο και να συζητηθεί το σοβαρό αυτό θέμα ,  

Είμαστε υποχρεωμένοι  και εμείς ως Δημοτικό Συμβούλιο  να δηλώσουμε την αντίδρασή μας σε μία Υπουργική απόφαση,  οι οποία  έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων  και εκ των πραγμάτων οδηγείται σε πλήρη αποτυχία.

Ο σχεδιασμός επί χάρτου για την πυροπροστασία των ακινήτων  από τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας  , δεν μπορεί  να στηρίζεται σε  τυπικές δηλώσεις  επικινδυνότητας  και αξιολόγησης  από τεχνικούς επιστήμονες  με τεράστια έξοδα  για τους ιδιοκτήτες , αλλά σε έργα ουσίας  από τους Δήμους  με την οικονομική συνδρομή της κρατικής εξουσίας,  που θα περιφρουρήσουν τις περιοχές  αυτές  από ενδεχόμενη πυρκαγιά.

error: Content is protected !!