ΤΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΦΩΤΙΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Αυτά τα πολύχρωμα χαρτάκια, τα οποία αναγράφουν τις «λυπητερές» κατανάλωσης ρεύματος προς τους πελάτες της ΔΕΗ και μας είχαν υποσχεθεί... ΤΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΦΩΤΙΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Αυτά τα πολύχρωμα χαρτάκια, τα οποία αναγράφουν τις «λυπητερές» κατανάλωσης ρεύματος προς τους πελάτες της ΔΕΗ και μας είχαν υποσχεθεί πως θα ανταγωνίζονται το ένα το άλλο ως προς την φτήνια, μάλλον το μετάνιωσαν και τείνουν να μας ξεγελάσουν.



Από Ιούνιο, -κοντός ψαλμός, αλληλούϊα-, τα «πράσινα, στα οποία ενέταξαν όσους δεν επέλεξαν από μόνοι τους και απεδείχθησαν τα φθηνότερα, ανεβαίνουν κατά 15% προς το παρόν, και τα μπλε θα έχουν ιδιαίτερες διευκολύνσεις, και άλλα πολλά που άντε να τα καταλάβεις όπως τα παρουσιάζουν, και όλα αυτά γιατί η ΔΕΗ, μπορεί να διαθέτει «γκόλντεν μπόϋς» και να κάνει και σούπερ επενδύσεις, -από τα εγχώρια κέρδη της-, σε άλλες χώρες, πλην όμως είναι τόσο φτωχή, που πρέπει να κερδίσει κάτι πάρα-πάνω για να ανταπεξέλθει στις εδώ ανάγκες της.



Μία εξ’ αυτών, -έλεγε εχθές το πρωΐ, κάποιος ειδήμων στην τηλεόραση, πως-, είναι και τα μηχανήματά της, τα οποία θέλουν γενική επισκευή.



Κάτι άλλο, είναι και η «ηλεκτροκλοπή», το ότι δηλαδή με διάφορους τρόπους οι καταναλωτές κλέβουν ρεύμα, το οποίο στοιχίζει. και καθώς η ίδια δεν μπορεί να τους επισημάνει, θα το πληρώνουμε επί των πολυχρώμων χαρτακίων, όλοι οι υπόλοιποι.



Αναρωτιέται κανείς, πού πήγαν αυτοί οι αυτόματοι μετρητές, σύμφωνα με τους οποίους κανείς δεν θα μπορούσε να κλέψει. Όμως αυτό είναι μία μικρή λεπτομέρεια, και οι λεπτομέρειες αναγράφονται με πάσαν λεπτομέρειαν, -έως και πεντάρας-, μόνο στα τιμολόγια απάντων των χρωμάτων της ΔΕΗ.



error: Content is protected !!