ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ
του Ντίνου Κουμπάτη «Η πρόσβαση στη στέγαση θα πρέπει να είναι δικαίωμα και όχι κερδοσκοπική επιχείρηση», δήλωσε ο Πέδρο Σάντσεθ, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, κατά τη... ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ

του Ντίνου Κουμπάτη

«Η πρόσβαση στη στέγαση θα πρέπει να είναι δικαίωμα και όχι κερδοσκοπική επιχείρηση», δήλωσε ο Πέδρο Σάντσεθ, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του αυτόν τον μήνα, ανακοινώνοντας το τέλος του προγράμματος «χρυσής βίζας». «Οι μεγάλες πόλεις βιώνουν πολύ πιεσμένες αγορές και είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί αξιοπρεπής στέγαση για εκείνους που ήδη ζουν, εργάζονται και πληρώνουν τους φόρους τους», πρόσθεσε. Από την άλλη πλευρά, πολλές ευρωπαϊκές χώρες, φαίνεται να διαφοροποιούνται ως προς τις προγενέστερες επιλογές και αποφάσεις τους να ανοίγουν διάπλατα τις πύλες τους σε ξενόφερτους, οι οποίοι για διάφορους λόγους, κατακλύζουν την Ευρώπη, διαμορφώνοντας καταστάσεις, τις οποίες οι οικοδεσπότες δεν φαντάζονταν και προσπαθούντες να αλλάξουν το κοινωνικό «status quo», ύστερα από τα όσα όχι και τόσο καλά επιφέρουν, όπως εγκλήματα, υποκουλτούρα, απορρόφηση χρημάτων από τις οικονομίες κάθε χώρας για την στέγαση και συντήρησή τους.

Αλλά και για τον «ασύδοτο» τουρισμό, υπάρχουν πολλές ενστάσεις και αντιδράσεις, καθώς δημιουργούνται πολλά προβλήματα στις χώρες, όπου εισρέουν κατά «μιλιούνια» και παρά την οικονομική κρίση, η οποία είναι διάχυτη παντού, κάθε τύπου και προέλευσης τουρίστες. Ας μην ξεχνάμε δε, πως σήμερα, εκλέγουμε νέα θητεία Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είναι πιθανόν, και στις τρεις περιπτώσεις, οι αρχικές σκέψεις, για ορισμένα θέματα, οι οποίες λαμβάνονται και υιοθετούνται στην γηραιά ήπειρο, να μην είναι και τόσο σοφές, ή έστω σωστά επεξεργασμένες ως προς την βιωσιμότητά τους και να οδηγούν, πραγματοποιούμενες σε προβλήματα και αδιέξοδα. Ο τουρισμός, πηγή χαράς και ευεξίας για αυτούς που τον πραγματοποιούν και απολαμβάνουν, στις ημέρες μας δημιουργεί προβλήματα, τα οποία φαίνεται πως δυσκολεύουν την διαχείρισή του εκεί όπου τον δέχονται αντί αδρού οφέλους χρημάτων, πλην όμως με αρκετά προβλήματα, τα οποία παράλληλα δημιουργεί, και τώρα ψάχνουν για λύσεις.

error: Content is protected !!