ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΗΡΘΑΝ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΗΡΘΑΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη «Δεν μπορώ να προσποιηθώ στο τέλος αυτής της ημέρας ότι δεν έχει συμβεί τίποτα. Έχει προστεθεί ένας πυρετός στη δημόσια... ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΗΡΘΑΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

«Δεν μπορώ να προσποιηθώ στο τέλος αυτής της ημέρας ότι δεν έχει συμβεί τίποτα. Έχει προστεθεί ένας πυρετός στη δημόσια και κοινοβουλευτική συζήτηση στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια» δήλωσε ο Μακρόν από το Ελυζέ, απευθυνόμενος στους Γάλλους πολίτες, αντιλαμβανόμενος ότι χάνει παταγωδώς τις ευρωεκλογές και προκήρυξε εκλογές αυτό, αυτομάτως, -μόλις το συνειδητοποίησε-, και μάλιστα, άμεσες.



Το αυτό παρ’ ολίγον να επιχειρήσει και ο Σολτς στην Γερμανίαω μετα, αλλά συγκρατήθηκε την τελευταία στιγμή, ενώ ο Πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ ντε Κρο, θεώρησε σωστό να παραιτηθεί, μη αντέχοντας την ήττα.

Δύο τάσεις πρωταγωνίστησαν σε αυτές τις ευρωεκλογές, εν τω μεταξύ. Η μία, ήταν αυτή της αποχής, ενώ η άλλη, μία μεταστροφή των ψηφοφόρων πως τα δεξιά κόμματα. Και οι δύο, μάλλον καταδεικνύουν την απογοήτευσή τους από την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και αυτό είχε ήδη καταγραφεί εδώ και χρόνια, γινόταν όλο και πιο έκδηλο, αλλά οι επί των πραγμάτων, ή δεν τα είχαν αντιληφθεί, ή όλο και ανέβαλαν να ασχοληθούν με τα παράπονα και την δυσαρέσκεια.



Στην χώρα μας, όπου και εδώ υπήρξε μία μικρή αύξηση προς τα δεξιά, «πύρρειο νίκη»  απολαμβάνει το κυβερνόν κόμμα, κάτι, το οποίο με θλίψη του ανακοίνωσε ο ίδιος ο κύριος Μαρινάκης, όσο για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, αυτός δήλωσε πως «οι πολίτες μας εμπιστεύονται, αλλά μας ζήτησαν να προσπαθήσουμε περισσότερο».



Λαμβανομένου, δε, υ’ όψιν ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο, από αυτούς που είχαν δώσει το 41% στον κύριο Μητσοτάκη στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, προτίμησαν το μπανάκι τους και παρά το αισιόδοξον αναμενόμενον του 33%, η ΝΔ έλαβε ένα 27,9%, ενώ η γενικότερη αποχή άγγιξε το 60%.



Το αντίπαλον δέος δε, το οποίο ακούει στο όνομα «ΣΥΡΙΖΑ», το οποίο είχε τις δικές του περιπέτειες, με  δύο διασπάσεις και δύο εκλογικές ήττες, με αψυχολόγητες αποχωρήσεις και αμφισβητήσεις, τόσο του νέου αρχηγού του, όσο και της πολιτικής του, αλλά και με έναν αδυσώπητο αγώνα εναντίον του και πικρόχολα σχόλια κατά του προέδρου του καθημερινώς και αδιαλείπτως, έλαβε ένα 14,9%, κάτι που ερμηνεύεται ότι παρά τα όσα παρα-πάνω αναφέρθηκαν, και αν ακόμη και κάποιοι παλαιοκομματικοί ψηφοφόροι του, -οι οποίοι ακολούθησαν τους αποχωρήσαντες κομματικούς-, πραγματοποίησαν και αυτοί αποχή,  νέοι εκτιμητές προσεχώρησαν, καταδεικνύοντας πως όλα όσα συνέβησαν, δεν στάθηκαν ικανά να του στερήσουν την πολιτική του ικανότητα.

Ακολούθησαν άλλα κόμματα, με το ΠΑΣΟΚ  στο 13,8% το ΚΚΕ, την Ελληνική Λύση και άλλα, και οι ψηφισθέντες ευρωβουλευτές των διαφόρων κομμάτων θα πρέπει να ετοιμάζονται για Βρυξέλλες, ενστερνιζόμενοι πως τα παθήματα πρέπει να γίνονται μαθήματα, και πως οι Ευρωπαίοι μπορεί να μην εκτιμούν πάντα τα όσα εκ μέρους τους τεκταίνονται και να χρειάζονται κάποιες αλλαγές.  



Άραγε , λοιπόν, θα προσπαθήσουν κάπως περισσότερο και διαφορετικά;

ΥΓ. Εχθές πάντως, πρώτη ημέρα μετά την πανευρωπαϊκή πανωλεθρία, κάποια ΜΜΕ στην Ελλάδα, αντί να ασχοληθούν με το τί πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα, ασχολούνταν με το καινούριο ηλεκτροκίνητο, πανάκριβο δε, αυτοκίνητο του κυρίου Κασσελάκη, και σε ποιο σημείο της πλατείας Κουμουνδούρου «ενεργήθηκε» το σκυλάκι του, την ημέρα των εκλογών.

error: Content is protected !!