ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΧΤΙΣΑΝ ΤΗΝ ΦΩΛΙΑ… ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΧΤΙΣΑΝ ΤΗΝ ΦΩΛΙΑ…
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Τώρα πλέον, ασχολούνται με την αποτίμηση των ευρωεκλογών, σε όλη την Ευρώπη, ψάχνουν τα αίτια και αιτιατά, επιχειρούν αναλύσεις, μεθοδεύουν... ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΧΤΙΣΑΝ ΤΗΝ ΦΩΛΙΑ…

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Τώρα πλέον, ασχολούνται με την αποτίμηση των ευρωεκλογών, σε όλη την Ευρώπη, ψάχνουν τα αίτια και αιτιατά, επιχειρούν αναλύσεις, μεθοδεύουν αλλαγές σε πρόσωπα και πράγματα των Κυβερνήσεων, αλλά εξακολουθούν να κρατούν ψηλά το κεφάλι, πιστεύοντες πως, ακόμη και μετά την πτώση τους, παραμένουν νικητές.



Εκείνοι, οι οποίοι θεωρούσαν εαυτούς μοναδικούς και αξεπέραστους, και μάλιστα είχαν καταφέρει και τους άλλους να το πιστεύουν, ξαφνικά αντιμετώπισαν την σκληρή πραγματικότητα, σύμφωνα με την οποίαν οι ψηφοφόροι, τους προέτρεψαν να εννοήσουν τα αυταπόδεικτα τής μέχρι εχθές πολιτικής τους.



Αντ’ αυτού, από το ύψος της φωλιάς που είχαν χτίσει και από εκεί θωρούσαν τους λαούς και αποφάσιζαν γι’ αυτούς, ο κύριος Μακρόν προκήρυξε άμεσα εκλογές για ψήφο εμπιστοσύνης από τον λαό, τον οποίον έχει ήδη χάσει, -όπως φάνηκε-, και με την υπόσχεση μάλιστα πως ό,τι και αν επέλθει, αυτός θα παραμείνει αδιάβλητος και στην θέση του.



Ο κύριος Σολτς πάλι, ούτε που θέλει να σκεφτεί οποιαδήποτε εκδοχή της αποτυχίας του και παραμένει σταθερά στο τιμόνι της χώρας του, ενώ ο κύριος Αλεξάντερ ντε Κρο, στο Βέλγιο, το πήρε κατάκαρδα και έσπευσε να παραιτηθεί.



Στην δική μας χώρα, τώρα, όλα συνεχίζουν να βαδίζουν στον ίδιο ρυθμό όπως πρώτα, περιμένουμε την έλευση 5.000 αιγυπτίων εργατών να σώσουν τα χωράφια μας, αντιμετωπίζουμε και πάλι την άνοδο τιμών στα τρόφιμα και τα ενοίκια, στα ίδια επίπεδα μισθοί, συντάξεις φτώχειας, φόροι πολλαπλοί και στα ύψη, υγειονομική περίθαλψη όλο και λιγότερη, εγκληματικότητα στο ζενίθ, καύσωνες, αφρικανική σκόνη, πυρκαγιές, υποσχέσεις για ένα καλύτερο «αύριο», και όλα τα άλλα όπως τα βιώναμε εκ συνηθείας, και πλάϊ σε όλα αυτά, διαβάζω στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης για «Ευρεία νίκη της ΝΔ μεταξύ των αποδήμων».



Αυτό, το τελευταίο, μας ενθουσιάζει βέβαια, να μην ξεχνάμε όμως πως οι αγαπημένοι μας απόδημοι, απέχουν παρασάγγας μίλια από την χώρα μας και την εις αυτήν πραγματικότητα.

error: Content is protected !!