ΟΤΑΝ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΟΤΑΝ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Σε αναβρασμό τα πολιτικά μας κόμματα στην Ελλάδα, μετά τα  μηνύματα, τα οποία έλαβαν, -μαζί με τα συνάδελφά τους σε... ΟΤΑΝ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Σε αναβρασμό τα πολιτικά μας κόμματα στην Ελλάδα, μετά τα  μηνύματα, τα οποία έλαβαν, -μαζί με τα συνάδελφά τους σε όλη την Ευρώπη-, και αυτή τη στιγμή, άλλα από αυτά ψάχνουν να κατανοήσουν το σκεπτικό αυτών των μηνυμάτων, άλλα πάλι δυσκολεύονται να τα επεξηγήσουν, καθώς κάποια τρίτα πιστεύουν πως έτσι έπρεπε να γίνει γιατί κάποιοι ψηφοφόροι προσπάθησαν να τα απαξιώσουν.



Στην χώρα μας, τα πρώτα σημάδια δείχνουν το ότι όλοι προσπαθούν να τα φορτώσουν στον ηγέτη τους, καθώς και εκείνος επιχειρεί να τα φορτώσει στους υπό αυτόν, οι οποίοι δεν έκαναν καλά την δουλειά τους, ή δεν ήσαν ικανοί να πείσουν τους ψηφοφόρους τους.



Αμέσως-αμέσως, λοιπόν, ο κύριος Κασσελάκης άρχισε να δέχεται πυρά και κυρίως από παλιούς κομματικούς παράγοντες, οι οποίοι εξ’ αρχής έδειξαν την διαφοροποίησή τους ως προς την ύπαρξή του στον χώρο, και ίσως δεν περίμεναν πως μετά τα όσα είχαν συμβεί με ήττες του κόμματος και διαφορετικές γραμμές των μελών, καθώς και δημιουργία νέων κομματικών συνδυασμών, αλλά και μετά τις τόσες επιθέσεις στο πρόσωπό του από τους εκτός πολιτικούς αντιπάλους του, παρά ταύτα όμως, θα κατόρθωνε να κερδίσει ένα σοβαρό ποσοστό ψήφων και αποδοχής, ιδιαίτερα δε, καθώς άλλα κραταιά, -νυν και κατά το παρελθόν-, πολιτικά κόμματα κέρδισαν την κατιούσα των ποσοστών τους.



Στην ΠΑΣΟΚ πλευρά, όπου το κόμμα είχε πρόσφατα ανασυγκροτηθεί με νέο ελπιδοφόρο πρόεδρο και κατόπιν προτάσεων περί παραίτησής του, η πτώση αυτή, των ποσοστών, δημιούργησε άμεσα πρόβλημα και νέας αναδημιουργίας του κόμματος.



Την αισιοδοξία του, ωστόσο επαύξησε ο κύριος Βελόπουλος, από τον οποίον κανείς δεν ζήτησε να παραιτηθεί ή να αλλάξει πολιτική πλεύση, ο ίδιος δε, μετά την επιτυχία του να κερδίσει μία θέση μετά τους τρεις πρώτους, τον έκανε να ομνύει πως αυτός θα είναι ο επόμενος νικητής και Κυβερνήτης της χώρας.



Τέλος, συνεσταλμένοι, πλην όμως σαφείς στις αντιδράσεις τους, έχουν παρουσιαστεί και κάποιοι κοινοβουλευτικοί του κυβερνώντος κόμματος, ενώ ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης δηλώνει πως έλαβε υπ’ όψιν του την στάση, και το «γιατί» τον ψηφοφόρων του, οι οποίοι μειώθηκαν από το 41 στο περίπου 28%, κατάλαβε πλήρως το εις τί οφείλεται αυτό, αλλά θεωρώντας ότι επί δύο φορές έχει αναγνωριστεί ως πρώτος, και έχει την κοινή αποδοχή των πολιτών, θα συνεχίσει την ίδια πορεία, αντικαθιστώντας, ωστόσο κάποιους Υπουργούς, οι οποίοι πιθανώς να έχουν κάνει κάποια λάθη.



error: Content is protected !!